raluca turcan critică ministerul educației- ” licitațiile pentru manualele școlare au fost organizate defectuos!”

Deputatul PNL Raluca Turcan critică vehement Ministerul Educației pentru faptul că elevii claselor a V-a nu au manuale școlare, asta în condițiile în care anul școlar a început deja de două săptămâni. Turcan spune că PNL va cere din nou demisia ministrului educației.

”Licitațiile pentru manualele școlare au fost organizate defectuos! Iată dovada: 20 din 27 de contestații au fost rezolvate pozitiv de către CNSC.
Lupta nu trebuie purtată cu editurile, elevii, profesorii și părinții, ci cu problemele din minister! Dacă licitațiile ar fi fost organizate măcar cu două luni mai devreme, s-ar fi putut evita situația jenantă în care 180.000 de elevi de clasa a cincea au rămas fără manuale. Este al cincilea an consecutiv în care se întâmplă acest lucru. Este o rușine și o lipsă totală de responsabilitate din partea Ministerului Educației. În plus, s-au mai cheltuit 160.000 de euro pentru editarea acelui „compendiu” – fără licitații și fără un control al calității. Așa ar dori PSD să procedeze cu toate manualele – ca în ”Epoca de Aur”.
Distrugerea învățământului românesc este un fel de „manifest de partid” pentru PSD. Planul diabolic este pus în scenă zi de zi.
Dacă acum câțiva ani PSD a propus admiterea în învățământul superior fără diplomă de Bacalaureat și a distrus învățământul profesional, acum a pus pe băncile elevilor doar manuale de sport și dirigenție – celelalte au fost comasate într-un compendiu fără cap și fără coadă. Insistă că trebuie să existe un manual UNIC pe băncile elevilor și amenință cu „sesizarea organele competente” împotriva profesorilor care vor îndrăzni să folosească și alte materiale auxiliare.
Săptămâna aceasta am susținut o moțiune pe educație la Senat. A fost respinsă de majoritatea PSD-ALDE. Săptămâna viitoare, miercuri, îl vom audia în Comisia de Învățământ din Camera Deputaților pe ministrul educației și îi vom cere din nou demisia. Dacă lor nu le pasă de educație, noi vom continua să arătăm greșelile și să venim cu inițiative legislative pentru rezolvarea problemelor dureroase din sistem.” Se arată într-un comunicat de presă al Ralucăi Turcan.

 

Ultima oră

Comentariul meu