la biblioteca astra se citește și se discută fantasy. e de participat

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, alături de Societatea Tolkien România organizează Tolkien Reading Day, ziua de lectură publică și dialog pe teme fantasy. Tema celei de-a VIII-a ediții este„Locul femeii în scrierilelui Tolkien”.

evenimentulmva avea loc sâmbătă 23 septembrie, de la ora 17.30, la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, din strada George Barițiu, nr. 7, înSala de Lectură de la etajul 5.
Se va citi din selecția pregătită deja de texte, dar dacă doriți să participați cu un fragment preferat, nu veți fi refuzați.

Tolkien Reading Day se va desfășura concomitent la București, Cluj-Napoca și, iată, de sâmbătă, și la Sibiu!

Prin acest eveniment este susținută inițiativa Societății Tolkien din România „Meneltarma”, o asociaţie culturală non-profit al cărei scop este promovarea interesului pentru opera și personalitatealui John Ronald Reuel (J.R.R.) Tolkien (1892-1973), scriitor, poet, lingvist şi profesor universitar britanic, cel mai bine cunoscut ca autor al lucrărilor Hobbitul, Stăpânul Inelelor şi Silmarillion, care se încadrează în genul fantastic.
Societatea își propune să reunească, formal şi informal, pe cei care au în comun această preocupare, să ţină întruniri şi să organizeze evenimente legate de viaţa şi opera prof. Tolkien, dar si să promoveze lectura şi studiul, dragostea pentru adevăr şi valoare autentică, în rândul tinerilor.

 

Ultima oră

Comentariul meu