de miercuri până vineri vântul va bate cu peste 50km/h și vor cădea până la 30 l/mp
FOTO arhivă

De miercuri după-masa toată România intră sub atenționări meteorologice. Cei de la ANM spun că vor cădea și 30 de litri de precipitații pe metru pătrat, iar vântul va ajunge la 50 de kiolometri pe oră, la rafală chiar și la 70 de kilometri pe oră.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 20 septembrie, ora 16:00 — 21 septembrie, ora 6:00, în județele Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Bacău instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată și pe arii extinse se vor înregistra cantități importante de apă cuprinse, în general, între 50 și 70 de litri/metrul pătrat.

Totodată, începând de miercuri, ora 11:00, restul țării intră sub incidența unui Cod galben de furtuni, până joi la ora 21:00, cu excepția județelor Constanța și Tulcea.
„În cea mai mare parte a țării, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, căderi de grindină și descărcări electrice”, potrivit meteorologilor.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25 — 30 l/mp, cu precădere în nord-vestul țării, și în zona Carpaților Occidentali pe arii restrânse, de 50-60 l/mp.
Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55-60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65-70 km/h și vijelii.

Sursa www.agerpres.ro

Ultima oră

Comentariul meu