cutremur puternic în centrul și sudul mexicului cu zeci de morți - video clădiri prăbușite

Un puternic cutremur a scuturat centrul și sudul Mexicului. Primele informații vorbesc de peste 50 de morți și 29  de clădiri prăbușite în capitala. Cutremurul a afectat peste 2 milioane de oameni, fiind peste 100 de răniși raportați.

Serviciul Național de Seismologie SSM a estimat cutremurul la o magnitudine de 7,1 pe scara Richter, cu epicentrul la 12 kilometri de localitatea  Axochiapan, în statul Morelos. Seismul s-a propagat în capitala țării, unde s-au prăbușit peste 20 de clădiri iar Aeroportul din Ciudad de Mexico și-a suspendat activitatea pentru trei ore, potrivit cotidianului mexican Excelsior.

YouTube video

Ciudad de Mexico marca marți 32 de ani de la cutremurul din 1985 soldat soldat cu mii de morți. În clădiri din întregul oraş au avut loc exerciţii de pregătire pentru cutremure. Mare parte din Ciudad de Mexico a fost construit pe locul unui fost lac, iar solul amplifică undele seismice până la sute de kilometri distanţă.

YouTube video

Luna trecută un alt cutremur de 8,1 grade pe scara Richter a zguduit Mexicul pe 7 septembrie, dar fără pagube importante.

https://www.youtube.com/watch?v=dwH8BEs8rwc

Ultima oră

Comentariul meu