video foto - primarul care merge pe jos până la bucurești a ajuns la sibiu. și-a expus motivele pelerinajului

Primarul din Copșa Mică, Daniel Mihalache, a pornit în pelerinajul către Capitală. S-a oprit la Sibiu, unde a dorit să facă încă o dată cunoscute cauzele pentru care a ales această cale de protest.

CITEȘTE AICI CE L-A ÎNDEMNAT PE DANIEL MIHALACHE SĂ O PORNEASCĂ PE JOS PÂNĂ ÎN CAPITALĂ

Nemulțumirile primarului Mihalache sunt vechi, la fel ca și decizia lui de a pleca în pelerinaj. ”Este un drum pe care l-am planificat din februarie. Am început să mă pregătesc, mai întâi cu câte 10 minute de mers pe jos, apoi am crescut timpul și distanța, până am ajuns la 10 kilometri zinic”, spune Daniel Mihalache.

”Este o formă de protest civilizată. Alții dansează pentru alte cauze, unii vor să salveze balenele cu cocoașă, eu vreau apă și canalizare pentru Copșa Mică. Mă duc pentru mine și comunitatea mea”, spune primarul.

Daniel Mihalache recunoaște că nu se așteaptă la minuni după acest drum. ”Sunt de prea mult timp primar ca să nu știu că nu se vor întâmpla minuni. Nu se va schimba mare lucru. Dar dacă măcar câțiva oameni își vor da seama că în 2017 nu este normal ca o comunitate să nu aibă apă potabilă și canalizare, înseamnă că mi-am atins țelul”
Până la București Daniel Mihalache va parcurge 320 de kilometri, între 20 și 50 de kilometri pe zi.

 

Ultima oră

Comentariul meu