dorin cioabă se confesează – ”a fost umilitor să mi se ia amprente și să mi se pună cătușe”

Regele romilor, Dorin Cioabă, a trăit umilința vieții lui, după cum singur declară. A petrecut o noapte în arest, după ce a plecat de acasă în duba mascaților. Știa însă că a doua zi gratiile se vor deschide și va pleca, polițiștii înșiși i-au spus. Chiar și așa, nu a putut închide ochii în noaptea de miercuri spre joi a săptămânii trecute.

Miercuri, 13, zi cu ghinion
13 septembrie, o zi de miercuri care nu se anunța cu nimic specială pentru familia Cioabă. Asta până la orele 6 ale dimineții, când mascații au bătut în ușa palatului. Regele și Regina s-au trezit buimaci și nu știau de ce le calcă poliția pragul casei. Au aflat repede: erau învinuiți într-un dosar de evaziune fiscală de 5 milioane de euro.

După câteva ore de percheziții domiciliare, Dorin Cioabă ieșea din curtea casei și spune că ”maimuțele” l-au speriat, declarațiile fiind spumoase.

S-a sacrificat pentru Regina lui
Dorin Cioabă spunea la acel moment că Sighișoara, soția sa, este proprietarul firmei acuzate de evaziune fiscală. A plecat cu ea la Mehedinți, la audieri, să o consilieze din calitatea lui de jurist. Ajuns acolo însă, a luat o decizie de onoare: ”Am ajuns să fiu eu reținut pentru că mi-am asumat toată vina, dacă e așa ceva. Firma era pe numele lui Sighișoara, dar legal există un administrator de drept și unul de fapt, așa că am recunoscut că eu am făcut toate tranzacțiile cu firma din Strehaia. Mai mult și ca să o protejez pe ea, că e femeie, să nu treacă prin așa ceva, prin arest…m-am oferit eu în locul ei”, povestește Dorin Cioabă.

Peste câteva minute însă Dorin Cioabă spune că reținerea l-a luat prin surprindere. ”M-am dus acolo și am dat declarații mai întâi ca martor, apoi ca suspect, apoi ca învinuit. Și m-au reținut”, povestește Regele.

Arestul- noaptea umilinței
Dorin Cioabă își amintește că audierile au ținut până la ora 23. Apoi, a fost dus în arestul IPJ Mehedinți. ”A fost foarte umilitor. Să mi se ia amprente, să mi se pună cătușe…nu a fost ușor. A fost însă o mascaradă pentru presă”, spune Dorin Cioabă. Noaptea petrecută după gratii nu a fost ușoară pentru Regele obișnuit cu luxul. ”Am povestit cu cineva de acolo din celulă care era pentru ceva asemănător acolo, apoi am stat și m-am gândit, nu am putut dormi. A fost mascaradă, și polițiștii de acolo mi-au spus că voi pleca acasă a doua zi”, povestește Cioabă.

Și așa a fost. A doua zi a fost eliberat sub control judiciar.

Își susține nevinovăția
Dorin Cioabă spune că la audieri i s-au încălcat drepturile. ”M-au întrebat dacă am avocat și le-am spus că e în Sibiu. Atunci au zis că ei nu au timp să îl aștepte să vină din Sibiu, și că îmi dau din oficiu. Așa că am angajat pe cineva de acolo, așa, la repezeală. Nici nu știa despre ce e vorba…Mi-au fost încălcate drepturi pe care le are orice om”, se plânge Dorin Cioabă.
Acesta susține că este nevinovat și că a fost băgat în acest dosar de patronul firmei din Strehaia cu care a făcut afaceri. ”Eu am cumpărat de la el plumb. El, fiind arestat pentru ce știu eu ce, a spus că de fapt nu mi-a vândut mie nimic, numai niște acte, ca să mă pot eu deconta…niște minciuni, și o să dovdedesc. Eu am camere de filmat peste tot în firmă, în birouri. Am imagini cum s-a verificat marfa, cum s-au făcut facturile. O să le prezint autorităților”, spune Dorin Cioabă.

Acum, Regele se concentrează pe dovedirea nevinovăției sale. După ce se va da verdictul final în acest caz, dacă îi este favorabil, se gândește să deschidă un nou proces. ”Dacă se va dovedi că sunt nevinovat, cum voi demonstra, mă gândesc să dau în judecată statul. Anchetatorii să răspundă pentru ce au făcut și pentru că mi-au făcut numele de rușine. O să îi dau în judecată pentru abuz”, încheie Dorin Cioabă.

 

Ultima oră

Comentariul meu