Asociaţia Baby Care şi-a propus de la înființarea sa în anul 2006, ca prin proiectele şi acţiunile sale să facă posibilă îngrijirea nou-născuţilor din maternitatea Sibiu la cele mai înalte standarde de performanţă. Prin acțiunile constante și cu ajutorul comunității, acest obiectiv este atins an de an, iar micuții născuți la Sibiu au parte acum de cele mai performante aparate.
Una din principalele surse din care Asociațoia Baby Care primește donații este Maratonul sibiului. Din banii adunați anul acesta s-au cumpărat 3 noi incubatoare moderne pentru secţia de prematuri şi un aparat de respiraţie modern pentru piticii din terapia intensivă neonatală. ” Ca în fiecare din ultimii 5 ani şi în 2017 am fost onoraţi de încrederea şi sprijinul acordat de comunitate pentru realizarea proiectului propus. Prieteni, colaboratori, familiile foştilor noştri pacienţi, foşti pacienţi şi prietenii lor, o mulţime de copii şi adulţi frumoşi au făcut ca suma propusă în acest an – 90.000 lei – să fie mult depăşită. 1031 alergători – copii şi adulţi – şi 1851 susţinători au reuşit să adune 152.259 lei”, a declarat Livia Ognean, Președinte Baby Care Sibiu.
Cu ajutorul unei companii private a fost înlocuită masa de resuscitare defectă din sala de operaţii cezariene cu una nouă, dotată cu toate facilităţile moderne pentru resuscitarea nou-născuţilor la standarde internaţionale în valoare de 65.688 lei. De asemenea, au mai fost achiziţionat şi un incubator modern în valoare de 37.562 lei şi 2 lămpi de fototerapie pentru terapia intensivă neonatală.
Participanţii la competiţia Red Bull Romaniac au ajutat și ei anul acesta la dotarea secției de nou născuți. Jumătate din suma obţinută din vânzarea echipamentelor şi accesoriilor oferite de participanţi – 14.188 lei – a fost donată şi a fost folosită, împreună cu suma oferită de o societate comercială – 5000 lei – pentru achiziţionarea unui pătuţ cu saltea încălzită pentru gemeni pentru secţia de prematuri în cadrul proiectului „Căsuţe noi pentru prematuri”, proiect dezvoltat pentur înlocuirea tuturor incubatoarelor vechi de peste 30 de ani din secţia de prematuri.
”Cu sprijinul comunităţii sibiene am crescut an de an şi acest lucru se poate vedea atât în terapia intensivă neonatală cât şi în secţia de prematuri şi cea de nou-născuţi normoponderali dar şi din bilanţul financiar publicat anual pe pagina Facebook a asociaţiei. Încrederea şi sprijinul comunităţii sibiene au devenit determinante în ultimii ani şi dorim, aşa cum am obişnuit în ultimii ani, să facem cunoscute proiectele noastre şi rezultatele lor şi să mulţumim tuturor celor care ne-au ajutat. „E nevoie de un sat ca să creşti un copil”, spune un proverb african. E nevoie de noi toţi pentru a da un start mai bun în viaţă copiilor noştri încă din primele minute de viaţă.”, spune Livia Ognean