congresul cybersecurity de la sibiu s-a bucurat de succes în rândul tinerilor

Cu o prezență de aproximativ 1.000 de elevi evenimentul, care are ca scop principal conștientizarea copiilor asupra pericolelor de pe internet, a fost atractiv pentru tinerii sibieni și a devenit un nou model de bune practici la nivel european.

A 5-a editie a congresului Cybersecurity Romania, care a fost initiat la Sibiu, este sustinut de ONU Geneva, iar conceptul congresului va fi multiplicat in Elvetia (in decembrie 2017) si in Italia (in martie 2018) fiind organizat tot sub egida ONU, de Swiss Webacademy.
Partenerii din acest an ai congresului au fost: IGPR prin Brigada de crima organizata si Departamentul de prevenire, Inspectoratul Scolar Judetean Sibiu, sponsorul principal, TELEKOM, precum și lideri politici locali, precum deputatul Raluca Turcan.congresul cybersecurity de la sibiu s-a bucurat de succes în rândul tinerilor
“Tema congresului este foarte importantă și de actualitate și implică conștientizarea, formarea și educația tinerilor asupra utilizării internetului. Conținutul de pe internet nu este mai bun sau mai rău decât este lumea reală. La fel ca în viața reală, fiecare dintre noi trebuie să știm ce vrem să alegem. Astăzi elevii au acces la foarte-foarte multe informații. Problema este cine și cum îi ghidează să aleagă care informație este bună și care este falsă sau periculoasă? Pentru a proteja copiii de toate aceste pericole părinții și profesorii trebuie să colaboreze mai strâns. Dacă la acest congres se vorbește și despre soluții de cybersecurity, eu consider că o bună soluție, care poate proteja de 10 ori mai mulți tineri decât orice antivirus sau alt program de monitorizare a activității copiilor pe internet, este încrederea copiilor în părinți și profesori. Prevenirea unor incidente din online ajută la prevenirea unor catastrofe. Pentru aceasta părinții și profesorii trebuie să câștige încrederea copiilor, să le fie aproape, iar apoi să îi ghideze corect în această lume virtuală.” a declarat deputatul Raluca Turcan.
La eveniment au participat și E. S. Dl. Urs Herren, ambasadorul Elvetiei în România și reprezentanți ai ONU Geneva.

Ultima oră

Comentariul meu