casa de cultură din cisnădie reabilitată complet. se redeschide cu un super concert

După o lungă perioadă în care Casa de Cultură din Cisnădie nu a funcționat, se dorește redarea funcționalității acesteia, diversificarea activităților și creșterea calității actului de cultură în orașul Cisnădie.

Imobilul în care funcționează Casa de Cultură a orașului Cisnădie se găsește în intravilan, amplasat la intersecția străzilor Sibiului, Șelimbărului și Țesătorilor, alături de supermarket, Școala nr. 1și Biserica Ortodoxă, în zona centrală a orașului Cisnădie, în vecinătatea râului Cisnădie. Casa de Cultură aflată sub autoritatea sindicatelor a fost dată în folosință în anul 1960. În anul 2007, Casa de Cultură a reintrat în patrimoniul orașului Cisnădie. În anul 2013 s-a aprobat reabilitarea, modernizarea infrastructurii culturale și dotarea Casei de Cultură și depunerea în cadrul ”Programului prioritar național pentru construirea de sedii pentru așezăminte culturale în localitățile unde nu există asemenea instituții, precum și pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea și finalizarea lucrărilor de construcție a așezămintelor culturale de drept public din mediul rural și mic urban” a solicitării de participare la preselecția dosarelor a proiectului ”Reabilitarea, dotarea și modernizarea Casei de Cultură a orașului Cisnădie”.

Spectacol cu Direcția 5 la redeschidere
În prezent, Casa de Cultură a orașului Cisnădie, face parte din domeniul public al orașului Cisnădie, iar în urma accesării programului de reabilitare menționat, aceasta a fost renovată, numărul locurilor pe scaune fiind de 357.
Duminică, 17 Septembrie 2017, începând cu ora 19:00, va avea loc inaugurarea locației. La eveniment sunt așteptate peste 300 de persoane ce se vor bucura de un spectacol desăvârșit. DreamCatchers Band si Direcția 5 vor fi prezente pe noua și cocheta scenă a Casei de Cultură.

 

Ultima oră

Comentariul meu