patru universități din românia în topul celor mai bune din europa centrală și de est. cea din sibiu nu e printre ele
foto: arhivă

Conform clasamentului mondial QS 2018, realizat pe baza informațiilor indexate de Scopus, patru universități de la noi din țară sunt prezente în top. Cea din Sibiu nu se află însă în topul primelor 100 de centre universitare.

România are patru universități clasate în topul celor mai bune instituții de învățământ superior din Europa Centrală și de Est, conform clasamentului Quacquarelli Symonds (QS) 2018, realizat pe baza informațiilor indexate de Scopus, instrument al Elsevier și cea mai mare bază de date de abstracte și citări a literaturii academice peer-reviewed, care include instrumente pentru a urmări, analiza și vizualiza cercetarea academică.
Conform topului QS al universităților din Europa Centrală și de Est, cele mai performante universități din România sunt:
Universitatea din București – locul 42
Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași – locul 49
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – locul 50
Universitatea de Vest Timișoara – locul 64
Primul loc în clasamentul QS Europa Centrală și de Est este ocupat de Universitatea de Stat din Moscova M.V. Lomonosov.
Criteriile care au stat la baza evaluării instituțiilor academice includ numărul de citări în publicații de specialitate per facultate (informații disponibile datorită Scopus), reputația instituției și numărul de studenți și profesori internaționali.
România are peste 58.100 de cercetători, cu aproximativ 3.500 mai mulți decât în 2016. România este un centru de cercetare regional care se dezvoltă continuu, având în vedere numărul și calitatea lucrărilor publicate.

Ultima oră

Comentariul meu