foto - o sibiancă acuză un bărbat din sighișoara de viol – ’’mi-a distrus familia...’’. poliția a intrat pe fir
S.B. susține că a fost violată de T.F. din Sighișoara. foto: arhivă

Viol, consimțământ, constrângere, acord…încurcate sunt ițele unei povești cu iz de telenovelă. O sibiancă îl acuză de viol pe un bărbat din Sighișoara, în timp ce acesta susține că totul s-a petrecut cu acordul doamnei. În scenariu apare și soțul care se pare că a aflat de cele întâmplate, iar în episoadele următoare va intra în scenă și soția, dar numai atunci când bărbatul acuzat de viol va primi citația în poștă. Să începem însă cu episodul întâi, ca să înțelegeți finalul.

Munca în Germania
Pe sibianca ce susține că a fost violată o să o numim simplu ”doamna”, pentru că din motive lesne de înțeles nu dorește să i se cunoască identitatea. Pentru bărbatul acuzat de viol, T.F. din Sighișoara, o să folosim ”domnul”, pentru că nu e corect să îl facem cunoscut pentru o faptă de care nu a fost acuzat oficial. Și în plus, are nevastă, copii, nepoți, după cum el a spus, și niciunul dintre aceștia nu a aflat de poveste. Încă.

Acum ceva timp, doamna S.B. în vârstă de 40 de ani, din Sibiu, a fost plecată la muncă în Germania, dar din diverse motive nu a fost mulțumită de condițiile găsite acolo. Așa că, cu ochii în lacrimi, a apelat la cei prin care ajunsese acolo să o ajute să se întoarcă acasă. Cel care a adus-o la Sibiu a fost chiar domnul, care se ocupă cu transportul românilor la muncă în străinătate. Pe drum doamna și-a plâns amarul, iar domnul binevoitor, a încurajat-o și i-a promis că îi va căuta altceva de lucru.
Zis și făcut. După o săptămână doamna era așteptată la muncă în Germania împreună cu soțul și cumnata. Au plecat doar ele, pentru că soțul era ocupat cu școala de șoferi. La destinație doamna a fost cazată, iar zilele următoare a fost sunată de domn, la ceas de seară, pentru a merge la o întâlnire cu patronul unde urma să presteze.

Episodul pădurea
Până aici poveștile protagoniștilor coincid. Acum însă începe intriga.
Doamna spune că s-a mirat cum de seara târziu are întâlnire cu patronul, însă a acceptat. I s-a părut că e ceva suspect atunci când domnul a cotit brusc. ”Am văzut că a luat-o spre pădure. A oprit mașina, m-a tras afară, mi-a dat la coaste, mi-a sucit mâna la spate, mi-a aruncat telefonul și m-a violat”, povestește doamna. După ce s-a terminat totul, deși buimăcită de ce i se întâmplase, doamna a reușit, spune ea, să recupereze cartela telefonului, ca să poată suna acasă. Domnul s-a scuturat, s-a urcat în mașină și a condus-o, ca un gentelman, pe doamnă, înapoi la cazare.
Acolo, rușinată, doamna spune că nu a povestit nimănui ce i s-a întâmplat. ”Nu am spus la nimeni, mi-a fost frică, pentru că el m-a amenințat să nu spun la nimeni. M-am tot gândit cum să mă întorc acasă”, spune sibianca.

Versiunea domnului însă este cu totul alta. ”De unde să o violez? Când zice ea că să se întâlnească cu patronul, ea lucra deja de o săptămână. Ce să se mai întâlnească… Și în plus, dacă doamna a vrut, asta nu se cheamă viol, știți? Dacă vine de bunăvoie, ăsta nu e viol”, spune domnul.

Episodul hotelul. Ea zice că e e viol – el zice că a fost de bună voie
Chiar și după această întâmplare traumatizantă pentru doamna, ea a mai rămas în Germania, și chiar a dat curs unei a doua întâlniri cu domnul. ”După câteva zile m-a sunat iarăși ca să mergem la patron. M-a obligat să merg cu el în oraș. Acolo am ajuns la un hotel, unde m-a violat iarăși”, susține doamna. Trumatizată a doua oară, din nou s-a gândit să se întoarcă acasă. De această dată a găsit un microbuz, s-a urcat, și nu a mai coborât decât la Sibiu.

foto - o sibiancă acuză un bărbat din sighișoara de viol – ’’mi-a distrus familia...’’. poliția a intrat pe firȘi de această dată, domnul susține că nimic nu s-a întâmplat decât cu acordul celor implicați. ”Păi dacă cățeaua nu ridică coada, câinele o lasă în pace, nu-i așa? Ha, ha ha….păi vedeți, cum să o violez eu, că doar o cunoșteam? Ea a vrut și ea, acum de ce e parșivă?” se întreabă retoric domnul.
Ajunsă între timp acasă, lângă soț, doamna s-a tot frământat dacă să îi spună ce a pățit sau nu. Soțul însă a simțit că ceva nu e în ordine, și a făcut-o să mărturisească. Atunci a început încă un coșmar. ”Domnul ăsta mi-a distrus familia. Eu am fost internată patru zile că mi-a fost rău, rău de tot. Soțul primește amenințări, că ne arată el nouă, că el are oameni ai legii și în țară, și peste tot, și vedem noi dacă zicem ceva”, spune sibianca.

Episodul certificatul medico-legal. Presupusul violator neagă tot
Doamna a ajuns la Sibiu după câteva zile de la ultimul incident nedorit, cel puțin de ea. Până i-a mărturisit totul soțului a trecut cam o săptămână. Așa că a fost sfătuită să meargă să își scoată un certificat medico legal. ”Am fost, am certificat. Se mai vedeau încă vânătăile de cum m-a bătut. Mi-a dat la coaste, ca să nu se vadă…”, spune doamna.
Și ca orice opoziție vehementă într-un scenariu bun, domnul vine în contraatac: ”Ce certificat? Cum să o bat eu? A bătut-o bărbat-su de a rupt-o. Că s-a dat singură de gol că a fost cu mine. Singură s-a dat de gol. Bărbat-su a bătut-o de numa. M-a sunat cumnată-sa să îmi spună. Cum să o bat eu, că dacă a venit de bunăvoie, de ce să o bat?”, se apără domnul.

foto - o sibiancă acuză un bărbat din sighișoara de viol – ’’mi-a distrus familia...’’. poliția a intrat pe fir
S.B. și-a scos și certificat medico-legal, iar mai apoi a depus si plângere la IPJ Sibiu

Episodul poliția. Deocamdată nici un răspuns
Abia în acest episod aflăm de ce nu a depus plângere în Germania, acolo unde s-a întâmplat totul. ”Păi pe cine cunoșteam eu acolo, să depun plângere? Nu știam unde să merg…”.
În Sibiu a știut că trebuie să meargă la Poliție, așa că, cu certificatul medico legal în mână și cu o plângere scrisă tot de mână, doamna s-a prezentat la secție ca să depună plângere împotriva domnului.
Din data de 31 iulie însă, atunci când s-a plâns, niciun răspuns. ”Nu m-a sunat nimeni să mă întrebe nimic. Când am fost acolo să întreb m-au tot trimis dintr-un birou în altul, nu am reușit să aflu nimic despre dosarul meu și ce e cu el. Eu le-am dat tot ce știam, cum să îl găsească pe bărbatul ăsta, dar nimic până acum”, susține doamna.

Sibianca spune că acum nu își dorește decât un singur lucru: ”Să plătească pentru ce a făcut. Mi-a distrus familia, așa că să plătească. Mă amenință și pe mine, și pe soțul că ne distruge, că noi nu avem ce să îi facem că el știe mulți oameni.., dar trebuie să răspundă până la final pentru ce mi-a făcut”, spune doamna.

Domnul este la fel de vehement. ”Doamna să își retragă plângerea, că mărturia mincinoasă se plătește. Ea a fost ca un fel de amantă. Știți, e mai bine cu alta decât acasă, că e altfel…și ea a vrut. Așa că să își vadă de treaba ei…”, spune domnul. Se amuză când își aduce aminte de întâmplare, dar îi piere zâmbetul când își dă seama că va trebui să îi povestească și soției. ”Păi o să îi spun ce mi-a făcut doamna asta, dar văd eu. Tot va afla…” se întristează domnul. Povestea are și un final, dar pe care îl veți afla în episodul viitor.

 

Ultima oră

Comentariul meu