visul lui steve jobs devine realitate de mâine - cum arată noul sediu apple video

Mai puțin de 24 de ore au mai rămas până la prezentarea noului Iphone 8 de Tom Cook, în noul sediu Apple, în Steve Jobs Theater . Apple Park este una dintre clădirile cele mai eficiente din punct de vedere energetic la nivel global.

Sala de conferințe cu numele fondatorului companiei americane găzduiește fără probleme 1000 de persoane. Aproximativ 12.000 de angajați își vor desfășura activitatea în mod regulat la noul sediu Apple. Structura a cărei valoare depășește câteva miliarde de dolari îi este dedicat lui Steve Jobs, care s-a implicat în mod direct în designul și arhitectura noului sediu.

Concepţia arhitecturală a campusului semăna cu un inel imens în interiorul căruia se află un parc cu mulţi pomi şi verdeaţă. În parcul ce va înconjura clădirea sunt plantaţi circa 6.000 de copaci din 300 de specii diferite. Clădirea are patru etaje de sticlă cu suprafaţa de 260.000 mp, acoperişul cuprinzând panouri solare de 65.000 mp. Steve Jobs spunea că proiectul ”seamănă puţin cu o imensă navă spaţială”.

YouTube video

Steve Jobs a prezentat proiectul în iunie 2011, cu 4 luni înainte să moară, consiliului local din Cupertino, California.

„Seamănă puţin cu o navă spaţială. Avem şansa să construim cea mai bună clădire de birouri din lume. Cred că studenţii la arhitectură vor veni să o vadă”, spunea Jobs la întâlnirea cu consiliul local.

Cu o suprafaţă de peste 260.000 metri pătraţi, o treime din cea a Pentagonului (620.000 metri pătraţi) sau mai mult de două treimi din aria Casei Poporului (330.000 metri pătraţi), noul sediu al Apple ar urma să fie înconjurat, potrivit proiectului, de 71 de hectare de parcuri, cu copaci în zone întinse unde în prezent sunt situate parcări astfaltate. Drumurile de acces şi parcările ar urma să fie exclusiv subterane.

Campusul va avea numeroase cantine, cea mai mare urmând să aibă o capacitate de 3.000 de persoane.

Jobs a subliniat, la prezentarea proiectului, zidurile exterioare din sticlă curbată. Pentru construcţie, Apple ar trebui să importe din Germania panouri din sticlă curbată cu înălţimea de peste 12 metri.

„Nu există vreo bucată de sticlă dreaptă în întreaga clădire. După cum ştiţi, dacă vrei să construieşti ceva, nu aceasta este cea mai ieftină metodă”, a afirmat fostul lider al Apple la momentul respectiv.

Ultima oră

Comentariul meu