exclusiv - bătăușii polițistului din slimnic au cerut în instanță să fie eliberați din arest
foto: arhivă

Cei doi bărbați care au agresat un polițist la Slimnic în data de 5 septembrie, au cerut în instanță să fie eliberați din arestul preventiv. Decizia se va comunica marți dimineață.

Consilierul local și pădurarul din Slimnic care au bătut și deposedat un polițist după ce acesta îl depistase pe unul dintre cei doi cu lemne furate în trafic, au făcut apel împotriva măsurii de reținere preventivă în arest pentru 30 de zile. Apelul s-a judecat luni, 11 septembrie la Tribunalul Sibiu, dar sentința a rămas în pronunțare. ’’ Având nevoie de timp pentru deliberare, amână pronuntarea la data de 12.09.2017’’, se arată în soluția pe scurt publicată de către Tribunalul Sibiu.

VEZI ȘI: Unul dintre agresorii care au bătut un polițist la Slimnic este consilier local

Ce s-a întâmplat pe 5 septembrie la Slimnic. FILMUL evenimentelor
Polițistul din Slimnic își aștepta colegul în fața Postului de Poliție din localitate pentru a porni pe traseul de patrulare. Postul de poliție se află pe DN14, pe drumul care leagă Sibiul de Mediaș. Așa că a fost ușor pentru polițist să observe un camion încărcat cu lemne care trecea pe drum. Pentru că intra în îndatoririle lui, a oprit camionul și i-a cerut șoferului să se legitimeze, să prezinte actele mașinii și ale încărcăturii.
Șoferul i-a dat polițistului un aviz, care mai apoi s-a dovedit a fi fals, dar despre documentele personale și ale camionului a spus că nu le are cu el. Polițistul a verificat prin stație identitatea șoferului, care se numește Cosmin Vintilă și are 39 de ani. A aflat că mașina avea ITP-ul expirat de multă vreme. Așa că a început să completeze un proces verbal prin care șoferul este sancționat pentru lipsa ITP-ului. Șoferul a profitat de aceste momente și a plecat în trombă cu camionul. Polițistul a pornit în urmărirea camionului, iar între timp a anunțat prin stație că are nevoie de întăriri.

CITEȘTE ȘI: VIDEO – FOTO Imagini din Slimnic după scandalul polițistului bătut. Reacția primarului și șefului de ocol
Camionul a fost condus în zig-zag pe un drum național circulat, transformându-se într-un real pericol pentru ceilalți șoferi. În cabina camionului, șoferul era însoțit de alți doi bărbați. Cursa nebunească a pornit din centrul localității spre Sibiu. Deși șoferul a fost somat să oprească, nu a făcut acest lucru.
Într-un final, autocamionul este dus și oprit pe o stradă lăturalnică din Slimnic, lângă o fermă situată la intrarea în localitate. Polițistul coboară din mașină și îl convinge pe șofer să iasă din cabina camionului, dar imediat șoferul devine agresiv și îl împinge pe polițist. În timp ce agentul încearcă să îl încătușeze, în spatele lui apare unul dintre amicii șoferului care îl lovește pe polițistul care avea pistolul din dotare pregătit pentru intervenție. Cu pistolul în mână, agentul îi somează pe cei doi să înceteze acțiunile violente, dar acest lucru nu face decât să-i întărâte pe cei doi bărbați. Inspirat, conștient că agresiunile nu vor înceta, polițistul scoate încărcătorul din armă, moment în care al doilea bărbat îl lovește din nou astfel încât pistolul cade în iarbă. Agresorul ia pistolul, îl ridică pe șofer și fug împreună cu al doilea pasager din camion refugiindu-se în încăperile fermei.
Între timp, la fermă sosesc trupele de mascați care pătrund în imobil, recuperează arma și îi prind pe cei trei. Cei trei au fost încătușați și duși la poliție în Sibiu. Au fost reținuți și audiați, iar apoi au fost arestați preventiv pentru ultraj.

Ultima oră

Comentariul meu