Mâncare tradițională pregătită intregral de sibieni, din preparate produse în județul Sibiu. Asta vor găsi sibienii și turiștii sâmbătă, în Piața Mică, la festivalul gastronomic Gustos. Românesc!, organizat de Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu.
Studenți și absolvenți ULBS și USAMV București, toți producători locali atestați, își vor prezenta produsele într-un mod diferit de cel obișnuit: le vor prepara chiar în fața vizitatorilor.
Se va găti mangaliță, vițel și berbecuț la ceaun, cu mămăligă și murături, dar și tradiționala plăcintă din Mărginimea Sibiului, vărzar, totul condimentat cu muzică popular interpretată de soliștii sibieni Gabriel Popescu și Izabela Tomiță, împreună cu ansamblurile pe care le conduc.
”Scopul principal al acestui festival este acela de a readuce în prim plan produsul tradițional românesc, pentru ca mai apoi, el să se regăsească, pe cât de mult posibil, în bucătăriile restaurantelor din Sibiu”, a declarat Teodor Boantă, organizatorul Gustos.Românesc!
În acest sens va fi organizată o întâlnire între producători și reprezentanți ai restaurantelor, în vederea găsirii unor modalități de aprovizionare permanent cu produse locale și proaspete.
Gustos. Românesc!, este o acțiune co-finanțat de Primăria Sibiu și Consiliul Local Sibiu, prin Agenda Culturală.