''doar'' 150 de euro cea mai ieftină chirie în sibiu, dacă o mai prinzi. prețurile sar cu 15 la sută

Prețurile chiriilor au crescut deja față de luna iulie, și continuă trendul ascendent. ”Vinovați” sunt studenții care în curând vor începe un nou an universitar la Sibiu, iar cererea de închiriere crește astfel simțitor.

Garsoniere puține, chirii exorbitante
Studenții care vin să învețe la Sibiu sunt în căutare de garsoniere în care să locuiască pe perioada studiilor. Oferta este însă limitată. ”Garsoniere de închiriat se găsesc foarte puține pe piață. Cea mai ieftină este undeva la 150 de euro în fostele cămine de nefamiliști. Prețurile urcă până undeva la 170 de euro, indiferent de zonă. Și asta pentru că oferta este slabă, iar cererea mare”, explică Robert Iordache, agent imobiliar la Eurosib Imobiliare.

Dacă studenții nu mai găsesc garsoniere de închiriat se reorientează către apartamentele cu două camere, dar cu o suprafață cât mai mică. Și prețul acestora a crescut în ultimele două luni, iar agenții imobiliari preconizează că acestea vor crește până în luna octombrie. ”Prețul pentru închiriere la două camere variază între 270 și 350 de euro, asta în funcție de finisaje și zonă. Pentru studenți evident se închiriază cele mai ieftine”, spune Robert Iordache.

Cine are bani, cumpără
Chiar dacă sunt studenți, o parte din tinerii care vin la Sibiu devin proprietari. Asta dacă părinții își permit să le cumpere o locuință. ”Prețurile de vânzare au crescut constant de la începutul anului, cu 10-15%. Dar, cei care își permit le cumpără copiilor un apartament cu două camere, în cazul în care aceștia vor rămâne aici sau dacă nu, se gândesc la închiriere în viitor”, spune Robert Iordache.

La fel ca și chiriile, și vânzarea apartamentelor se va afce la prețuri tot mai mari, pentru că oferta nu poate acoperi cererea de pe piața imobiliară.

Ultima oră

Comentariul meu