Zeci de mii de vizitatori, sibieni și turiști, au luat cu asalt Târgul Olarilor, la cea de-a 51-a ediție a manifestării, desfășurate în Piaţa Mare din Sibiu, în 2 şi 3 septembrie 2017. Peste o sută de meșteri din toate colțurile ţării au adus oale pentru sarmale şi căni pentru ţuică, ulcioare de nuntă, vaze şi cahle la Sibiu.
Timp de două zile, Piața Mare a redevenit loc de târg, grație olarilor și meșterilor ceramiști participanți la cel mai longeviv eveniment cultural din Sibiu: Târgul Olarilor. Din Obârșa, Horezu, Corund și alte centre de olărit au sosit meșterii lutului. Au momit mușterii cu o gamă largă de produse utilitare și decorative: oale, ulcele, blide, căni, cahle pentru soba de teracotă, instrumente muzicale, vaze etc.
Din oferta acestei ediții nu au lipsit nici activităţile pentru toate gusturile şi toate vârstele: cei mici şi cei mari, deopotrivă, au urmărit demonstraţiile la roata olarului ale meșterului Ion Rătezeanu, iar copiii au cunoscut bucuria de a decora, prin pictare, obiecte din lut, în cadrul Atelierului de creaţie ceramică deschis de Ioan Briţă şi Carolina Costineanu.
În semn de recunoaștere a aportului olarilor care, de zeci de ani, contribuie la dezvoltarea Târgului de la Sibiu, precum şi a meșterilor care au inovat prin creativitate şi design, au fost acordate premii în cadrul acestei ediții a Târgului. Distincțiile au fost înmânate de către Silvia Macrea – manager CJCPCT „Cindrelul- Junii Sibiu”, iar juriul a fost format din prof. dr. Ilie Moise, dr. Mirela Crețu, director Muzee Pavilionare în cadrul CNM ASTRA, Maria Barna, Ioana Luca şi Karla Roşca.