foto – urșii fac ravagii la nucet. au distrus stupii sătenilor și ataca oile ciobanilor

Sătenii dintr-un sat aflat la mai puțin de 20 de minute de mers cu mașina de Sibiu, trăiesc cu frică din cauza unor urși care dau iama prin gospodăriile lor. Urșii au atacat stupii și oile de la o stână.

Situație îngrijorătoare la Nucet. Sătenii ne-au cerut ajutorul ca să aducem în atenția autorităților faptul că de câteva săptămâni urșii au coborât în sat și au făcut ravagii prin gospodării. Zilele trecute aceștia au distrus stupii unui sătean. ’’A distrus aproximativ 15 stupi în decursul a două „vizite”.Nu știu exact la cât e evaluată paguba’’, ne-a povestit o femeie din sat.
Oamenii spun că urșii vin regulat în sat. Au dat iama și la o stână de oi. ’’La 2-3 zile ia câte o oaie de la stănă sau dau atacul la stupina care e situată în grădina casei. A venit saptamana trecuta într-o seara, în jurul orei 21:30. Mama mea culegea roșii în gradină și a auzit zgomotul produs de urs la stupina din gradina invecinată’’, spune Veronica, o tânără care locuiește și ea în Nucet.foto – urșii fac ravagii la nucet. au distrus stupii sătenilor și ataca oile ciobanilor

CITEȘTE ȘI: UPDATE VIDEO – FOTO Urșii se plimbă pe străzile satelor din Mărginimea Sibiului. Unul era prin Galeș

Oamenii se tem pentru viața lor
Sătenii spun de asemenea că nu se mai simt în siguranță și că evită să mai iasă mai ales seara pe drumul public. ‚’’Ciobanii care au văzut ursul spun că este de fapt o ursoaică cu mai mulți pui. Ne este pur și simplu frică să mai ieșim din casă’’, mai spune Veronica.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Cum Dumnezeu au ajuns ursii acolo, Nucetul fiind zona de deal nu munte, cine a populat zona cu ursi ar trebui sa raspunda. Trimiteti imaginile si textul la cei care au „grija”mai mult de animale, nu de oameni- la asazisele ong-uri care nu mai pot de grija animalelor, oare acum de ce tac !???