''sufletul'' protestelor - povestea de viață a lui doru apostol, organizatorul tuturor marșurilor din sibiu

Orice marș sau protest de stradă din Sibiu au un numitor comun: Doru Apostol. El este sibianul cu cel mai dezvoltat simț civic, care strigă în stradă nedreptatea. A făcut la fel și în iarnă, când a scos zeci de mii de sibieni în stradă, vrea să facă la fel și acum, când protestează împotriva proiectului Roșia Montană.

”Asta cred că pot oferi lumii”
Doru Apostol are 46 de ani, iar pe diploma de absolvire scrie inginer mecanic. Profesează în acest domeniu, dar cea mai mare parte a timpului și-o dedică vieții politice. O analizează și îi găsește toate neregulile, pe care apoi încearcă să le îndrepte. Și cum altfel, dacă nu printr-un protest? ”Așa guvernanții aud vocea noastră. Așa aud nemulțumirile. E plin de nedreptăți, de corupție. Toate pleacă de la cel mai înalt nivel, pentru că dacă acolo e corupție, asta se propagă și în teritoriu”, spune Doru Apostol.

Și când spui Doru Apostol, spui protest. ”Asta cred că pot oferi lumii. Dorința mea de dreptate s-a născut de-a lungul vremii, când ți se spune mereu să taci. Să taci și să înghiți. Nu se poate asta la nesfârșit.În stradă vocile românilor se aud cel mai bine”, spune Doru Apostol.''sufletul'' protestelor - povestea de viață a lui doru apostol, organizatorul tuturor marșurilor din sibiu

Organziatorul protestelor din Sibiu
Orice protest din oraș îl are în spate pe Doru Apostol. El este cel care a organizat protestele din iarnă împotriva Ordonanței 13, el este cel care în acest week-end organizează protestele împotriva proiectului Roșia Montană, a protestat pentru ursul ucis la Sibiu, împotriva fracturării hidraulice, a extracției gazelor de șist, împotriva defrișărilor…și lista poate continua.

Ceea ce face Doru Apostol nu este chiar o meserie, dar necesită foarte mult timp și energie. ”Faptul că iesi la proteste, eu, sau oricine, înseamnă că ești conectat la viața politică și publică. Așa că nu ai cum să nu vezi corupția și nedreptatea. Când văd așa ceva încerc să o opresc. Dau telefoane pentru a vedea dacă este valid protestul, apoi merg la Primărie pentru autorizație, merg la ședința de autorizare, iau legătura cu jandarmi, poliția, cei implicați instituțional”, explică Doru Apostol.

''sufletul'' protestelor - povestea de viață a lui doru apostol, organizatorul tuturor marșurilor din sibiuUn simț civic dezvoltat
Nedreptățileși corupția din mediul politic și social nemulțumesc pe mulți, dar nu toți au inițiativa sibianului Doru Apostol. ”Poți schimba ceva indiferent de unde, de sex, de apartenență socială. Așa sunt eu, și voi face acest lucru până când nu voi mai avea nimic de îndreptat. Și atâta timp cât inițiativele mele au un ecou, înseamnă că ajută la ceva. Cel mai probabil că nu se poate îndrepta totul dintr-o dată, dar încet, încet, cu inițiative sociale, lucrurile mici pot duce la realizări mari”, crede Doru Apostol.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Mai rar oameni că tine .Doamne ajuta să scăpăm odată de toți corupții și coruptibilii din țara asta să devenim o țară liberă că Islanda 2009 .Numai atunci vom mai exista că nație având în vedere declinul demografic și economic