video foto un mare guru din india a venit la sibiu. a ținut o ceremonie hindusă specială

O parte dintre sibieni nu mai par atât de conservatori, dacă e să judecăm după faptul că sute dintre ei au participat zilele trecute la un ritual hindus condus de un Guru venit direct din India. Întâlnirea s-a întins pe două zile, la Sibiu și Păltiniș.

Swami Vishwanandale este Gurul indian care are adepți în toată lumea. El a plecat într-un turneu în care propovăduiește dragostea, iar Sibiul a fost unul dintre orașe unde s-a întâlnit cu cei care îi împărtășesc credința. 

În prima zi a întâlnirii peste 300 de oameni au venit să îi asculte pildele, iar în a doua zi mai bine de 150 dintre ei au primit binecuvântarea Gurului, numită Darshan.

Ceremonialul de la Sibiu a început cu mai multe cântece, o ceremonie închinată Gurului, după care acesta a apărut în fața adepților. A cântat și el câteva melodii specifice, iar apoi prin câteva momente de tăcere s-a pregătit pentru ceremonie. Primii care au primit binecuvântarea lui au fost familiile cu copii, urmate de cei care formează un cuplu.

Momentul binecuvântării Darshan, ceea ce s-a întâmplat și la Sibiu, înseamnă de fapt câteva momente în care Guru trebuie privit direct în ochi, în timp ce acesta își ține mâinile pe capul adeptului. Api, Guru va înmâna fiecăruia un cadou: o petală de trandafir care să amintească de frumusețea sufletului, o bomboană care să amintească de dulceața vieții și niște cenușă sfântă care simbolizează faptul că lucrurile materiale sunt trecătoare.

Ultima oră

Comentariul meu