halucinantele imagini din housten înainte și după trecerea lui harvey

Furtuna tropicală Harvey lovește încă puternic zona metropolitană din Houston. De la sfârșitul săptămânii trecute ploile torențiale și vânturile au provocat cela mai grave inundații din istoria recentă a orașulu. Cel puțin 8 persoane au murit, peste 2000 salvate și circa 30.000 de evacuați.

Prognozele nu sunt nici acum bune pentru că furtuna își urmează cursul și ca crește în intensitate în următoarele ore. Houston, al patrulea oraș ca mărime din SUA, cu 2,3 milioane de locuitori, este paralizat. Aproape totul este închis, inclusiv câteva spitale, în timp ce mii de persoane sunt evacuate din calea apelor care continuă să inunde orașul.

 

Harvey a lovit coasta cu vânturi de peste 215 kilómetros pe oră. Apa a ajuns la peste un metru pe multe artere de circulație. Un alt mare pericol este creșterea nivelului mării în zonele de coastă, din cauza mareei ciclonice și a valurilor înalte. Experții în daune vorbesc deja de pagube de nivelul celor provocate de uraganul Katrina, unul dintre dezastrele naturale cele mai costisitoare din istoria Statelor Unite ale Americii.

Ultima oră

Comentariul meu