primăria vrea să preia malurile cibinului de la apele române. se fac piste de biciclete și alei de promenadă

Sibienii vor avea un nou loc de promenadă și relaxare. Va trece ceva timp însă, pentru că abia acum se fac demersurile birocratice.

Este vorba despre malurile Cibinului, pe care adminsitrația locală vrea să le transforme total. Pentru asta însă este nevoie ca Primăria Sibiu să le preia în administarre de la Apele Române pe o perioadă de minim 10 ani. Consilierii locali vor vota această propunere în ședința de joi.
Preluarea de la Apele Române trebuie să se facă cât mai repede, și asta pentru că Primăria vrea să acceseze fonduri europene nerambursabile pentru proiectul de modernizare a malurilor Cibinului, iar documentația trebuie depusă până în anul 2018.
Administrația locală are deja planurile făcute pentru malurile Cibinului, din Turnișor până în Gușterița. Vor fi amenajate zone verzi, piste de biciclete, alei de promenadă cu bănci, locuri de relaxare. Va fi instalat și luminat public modern. Prin acest priect zona Cibinului va deveni un reper urbanistic al orașului, speră administrația locală.

Ultima oră

Comentariul meu