autostrada sibiu – pitești, o adevărată fata morgana aflată în moarte clinică. bani aruncați degeaba pe fereastră
FOTO arhivă

Statul român se întrece în greșeli după greșeli în ceea ce privește autostrada peste munți între Sibiu și Pitești. Revoltător este că deja s-au plătit milioane de euro pentru un proiect care nu se știe când va fi gata.

Cea mai aşteptată autostradă din România rămâne precum Fata Morgana. Proiectul reînviat de guvernul garantat de Liviu Dragnea a „murit” din nou. Nici de această dată nu s-a reuşit mai mult decât revizuirea unor hârtii care stau la baza construcţiei autostrăzii Sibiu-Piteşti, anunță Capital. După doi ani de derulare a proiectului pentru reactualizarea studiului de fezabilitate privind autostrada Sibiu-Piteşti, oficialii Companiei Naţionale de Administrate a Infrastructurii Rutiere se pregătesc să rezilieze contractul pe motiv că s-au înregistrat mari întârzieri. Odată cu rezilierea contractului pentru actualizarea studiului de fezabilitate privind autostrada Sibiu-Piteşti, asocierea Spea Engineering SA Roma Italia Sucursala Bucureşti-TecnicConsulting Engineering Romania, oficialii CNAIR decontează două facturi în valoare totală de 7,18 milioane euro.
În prezent, asocierea dintre firmele Spea-Tecninc Consulting (România) a predat doar studiul de fezabilitate pentru două tronsoane din cele cinci ale autostrăzii. Asocierea Spea Engineering SA Roma Italia Sucursala Bucureşti-TecnicConsulting Engineering Romania a câştigat contractul pentru revizuire/actualizare SF autostrada Sibiu-Piteşti, în valoare de 29.075.308,91 lei fără TVA, în vara anului 2015.
Anul trecut, Asocierea Spea Engineering SA Roma Italia Sucursala Bucureşti-TecnicConsulting Engineering Romania a încasat aproximativ 3,6 milioane lei, avans pentru actualizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Piteşti.

Ultima oră

Comentariul meu