tânăra din sibiu care ne învață cum să fim mereu copii. atelierele dianei ribana au un real succes

Copilăria…câți dintre noi nu își amintesc cu drag de această perioadă. Ne amintim jocurile, poveștile, bucuria și lipsa grijilor. Exact la fel cum am fost noi sunt și copiii din ziua de azi, la fel de energici, la fel de dornici de a cunoaște orice, la fel de imaginativi. Trebuie doar să fie stimulați. Și nu doar cu tehnologie, ci și cu tradiționalele povești. Asta face de ceva timp Diana Ribana, la Teatrul Gong – descoperă colțurile pline de povești ale imaginației celor mici.

De la modă la munca alături de copii
Diana Ribana este cunoscută în Sibiu ca fashion designer și blogger. La ultima ocupație a renunțat după ce timp de patru ani a avut propriul atelier de creație. ”Acum cinci ani am descoperit că îmi place să lucrez cu copiii. Eu atunci făceam design vestimentar, dar când am primit propunerea din partea Teatrului Gong de a face ceva pentru copii, nu am stat pe gânduri”, își amintește Diana.
Propunerea a venit la început ca un test. ”Directorul teatrului mi-a propus să facem ateliere pentru copii, la început să vedem dacă prinde. Și a fost un succes de la început. Așa că am făcut o specializare în psihopedagogie și am început să lucrez cu micuții”, spune Diana.

tânăra din sibiu care ne învață cum să fim mereu copii. atelierele dianei ribana au un real succesDiana, în lumea copiilor
La atelierele pe care Diana le are la Teatrul Gong, lumea și realitatea capătă noi forme – cele imaginate de ea împreună cu copiii care vin acolo. ”Încercăm să creem povești. Eu încep povestea, iar copiii o continuă. În acest timp confecționăm tot feluri de lucrușoare, de la păpuși la orice fel de jucării…Ceea ce confecționăm integrăm în povestea noastră din ziua respectivă, și toate au o legătură cu piesa de teatru care se va juca în seara aceea la Teatrul Gong. Astfel se naște curiozitatea copiilor față de piesă și merg să o vadă, ceea ce e un lucru bun, și în același timp li se dezvoltă imaginația”, spune Diana.

tânăra din sibiu care ne învață cum să fim mereu copii. atelierele dianei ribana au un real succesȘi pentru că atelierele de la Gong sunt foarte apreciate de copii, Diana a început să filmeze și tutoriale despre cum se pot confecționa jucării acasă. ”Trăim într-o lume agitată, iar părinții au foarte puțin timp de petrecut alături de copii. Și am observat că în acest timp ei nu știu cum să se joace cu cei mici sau cum să le acapareze atenția. Așa că, împreună cu conducerea Teatrului Gong ne-am gândit să le dăm câteva idei, și astfel am ajuns să facem aceste tutoriale”, spune Diana. Filmulețele pot fi văzute pe pagina de Facebook a Teatrului Gong și pe Youtube.

Diana te învață cum să confecționezi acasă căluții nărăvași

Artista dintre copii
Tot ce face Diana în ultimul timp este legat de copii. ”O dată cu aceste ateliere am descoperit cât de mult îmi place să lucrez cu copiii. Lumea asta a lor este extraordinară. Nu există răutate, iar dacă îi ghidezi pe drumul cel bun e uimitor cât de mult pot acești copii. Pot să facă orice – să creeze, să povestească, să își imagineze, să se joace, să trăiască, să se bucure, pot face absolut orice”, vorbește Diana despre lumea copiilor.
Sibianca de 32 de ani se consideră o fetiță mică într-o lume mare. ”Eu sunt artistă, așa că ceea ce fac se învârte în domeniul acesta și are legătură cu copiii. Prin artă lucrez și mă conectez cu ei, prin artă le arăt cum să aibă o copilărie frumoasă”, spune Diana.

tânăra din sibiu care ne învață cum să fim mereu copii. atelierele dianei ribana au un real succesTotuși, Diana nu a renunțat definitiv la modă. A colaborat cu o școală particulară, unde timp de trei luni i-a învățat pe cei mici cum să își facă singuri hăinuțe, cum să le croiască și cum să le coase. A colaborat și la diferite piese de teatru, unde a realizat costumele.

Cât despre bloggul ei, și acesta a suferit modificări în timp. ”La început blogul era unul de fashion. După ce am renunțat la atelier l-am transformat într-un blog de travel, pentru că îmi place să călătoresc foarte mult, și într-un loc unde îmi povestesc trăirile, un loc unde țin legătura cu cei care mă urmăresc”, spune Diana.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu