ți-ai lovit mașina? nu-i nimic. doi sibieni îți dau alta gratuit

De aproape un an Legea Asigurărilor oferă dreptul șoferului nevinovat, implicat într-un accident auto, să beneficieze de un alt autoturism pe timpul cât al său se află în reparații. Un sibian, prin adopție, și un altul prin origini, au ”mirosit” această oportunitate ca pe una excelentă pentru afaceri. Așa că au deschis o firmă care pune la dispoziția păgubiților RCA mașinile cu care să se deplaseze atâta timp cât ale lor sunt în service. Și totul, pe GRATIS.

De la asigurări, cam tot pe acolo….

Ionuț Abălașei este un tânăr de 30 de ani care s-a mutat din București la Sibiu. Mai bine de opt ani a lucrat în domeniul asigurărilor. A fost mereu la curent cu ce se întâmplă în domeniu, așa că schimbarea legislativă apărută anul trecut a venit ca o oportunitate pentru el. A găsit un partener și împreună ”profită” de ea. ”Norma 39/2016 emisă de ASF prevede la Articolul 26 faptul că șoferii implicați fără vinovăție într-un incident auto pot beneficia de o mașină pe toată perioada în care autoturismul lor se află în service pentru reparații. Așa că, împreună cu Andrei Gavrea, partenerul meu, am înființat o firmă care exact cu asta se ocupă”, explică Ionuț.

Mașina de înlocuire

Principiul pe care funcționează sistemul este foarte simplu. Sibianul care a fost implicat în evenimentul rutier, după ce a întocmit actele cu șoferul vinovat și dosarul de daune, dă un telefon la Mașina de Înlocuire sau intră pe site-ul lor. Completează niște date, iar apoi beneficiază de un autoturism. ”În baza legii, noi oferim autoturismul atâta timp cât durează reparațiile mașinii avariate și aceasta se află în service. După ce semnăm actele, noi ducem mașina noastră la service, indiferent care e acesta, iar beneficiarul primește cheile. Când mașina lui e reparată, lasă cheile la service, iar noi mergem și o luăm înapoi”, explică Ionuț cum funcționează lucrurile.

ți-ai lovit mașina? nu-i nimic. doi sibieni îți dau alta gratuit
Un serviciu antistres. Ionuț Abălașei aduce în Sibiu conceptul de mașină de înlocuire. Nu plătești tu și nu mergi cu Tursib-ul până îți iese mașina din service.

Totul e GRATUIT

Pentru beneficiarul acestei prevederi legale, totul este absolut gratuit. ”Cel care apelează la noi nu scoate niciun ban din buzunar. Noi suntem plătiți direct de asiguratorul șoferului vinovat, în baza poliței RCA a acestuia. Indiferent de numărul de zile în care beneficiarul conduce mașina noastră, totul este gratuit pentru el. Evident, în contract există anumite clauze – să nu conducă sub influența băuturilor alcoolice, a stupefiantelor, să respecte codul rutier…”, spune Ionuț.

Parc auto consistent

La Mașina de Înlocuire nu există riscul să nu fie autoturisme disponibile. ”Avem zece mașini pe care le-am achiziționat în leasing. Dacă cumva toate sunt ocupate, găsim o soluție pentru client, dar acest lucru e puțin probabil să se întâmple, mai ales că în curând vom extinde parcul auto. Acum avem mașini de clasă medie, pentru că acestea sunt cele mai căutate. O sa luăm altele de acest tip, dar și mașini din clase superioare, chiar și SUV-uri”, dezvăluie Ionuț.

De asemenea, compania oferă și servicii de Rent-a-car clasic. În acest sens a fost creat un departament specializat care se ocupă de tipul acesta de închirieri.

”Îi îndemnăm pe toți păgubiții RCA din evenimente rutiere să aplice pentru o mașină de înlocuire gratuită apelând numărul de telefon 0749 99 00 00, contactându-ne pe adresa contact@masinadeinlocuire.ro sau vizitând site-ul nostru, www.masinadeinlocuire.ro” adaugă Ionuț.

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Din câte știu a terminat cu brio facultatea anul acesta în cadrul Universității Româno-Germane din Sibiu. Felicitări Ionuț Abalașei și mult succes.