Centrul istoric, Ștrandul, Cedonia, Calea Dumbrăvii și Mihai Viteazu, sunt zonele care oferă cele mai bune facilități educaționale în municipiul Sibiu.
București, pe locul 14 în topul orașelor cu cele mai bune facilități educaționale din România. Primele locuri, ocupate de Oradea, Brașov și Pitești, iar Sibiul se află pe locul opt.
Transilvania este regiunea cu cel mai bun acces la facilități educaționale din țară, urmată de Crișana și Banat. Dobrogea și Moldova, la coada clasamentului.
Cartierele Copou din Iași, Tineretului din București și Gheorgheni din Cluj-Napoca oferă cele mai bune facilități educaționale din țară.
Orașele cu cele mai bune facilități educaționale
Oradea, Brașov și Pitești se află pe primele trei poziții în topul orașelor cu cele mai bune facilități educaționale, potrivit unei analize realizate de platforma de imobiliare Storia.ro în colaborare cu agenția de cercetare D&D Research. Studiul analizează percepția cetățenilor asupra accesului la facilitățile educaționale în regiunile, orașele și cartierele în care aceștia locuiesc.Pe următoarele poziții din clasament se află Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Slobozia, Miercurea Ciuc, Sibiu, Timișoara și Râmnicu Vâlcea, în timp ce la polul opus se situează Giurgiu, Alexandria și Focșani, acestea din urmă fiind desemnate cele mai dezavantajoase orașe din punct de vedere al facilităților educaționale.
Topul regiunilor cu cele mai bune facilități educaționale este condus de Transilvania, urmată de Crișana, Banat, București și Ilfov.
Capitala ocupă a 14-a poziție în clasamentul celor mai avantajoase orașe din punct de vedere al facilităților educaționale, potrivit respondenților care au evaluat Bucureștiul și cartierele în care locuiesc.
Cartierele cu cele mai bune facilități educaționale
În București, cartierele aflate în fruntea clasamentului sunt Tineretului, Nicolae Grigorescu și Titan, în timp ce la polul opus se află Gorjului, 16 Februarie și Gara de Nord.
La nivel național, pe primele locuri se situează Copou din Iași, Tineretului din București și Gheorgheni din Cluj-Napoca, urmate de Grigorescu din Cluj-Napoca și Nicolae Grigorescu din București. Cele mai dezavantajoase cartiere sunt Oncea din Oradea, Calea Timișoarei din Reșita, Micești din Alba Iulia, Griviței din Baia Mare și Bere din Pitești.
În Brașov, cartierele desemnate ca fiind cele mai avantajoase din punct de vedere al facilităților educaționale sunt Centrul Istoric, Răcădău, Centrul Civic, Schei și Brașovul Vechi, iar în Cluj-Napoca, topul este condus de Gheorgheni, Centru, Grigorescu, Zorilor și Între Lacuri.
Orădenii au votat Iosia-Nord, Centru Civic, Rogerius, Nufărul, Decebal ca fiind cartierele cu cele mai bune facilități educaționale, în timp ce în Sibiu clasamentul este format din cartierele Central, Ștrand, Cedonia, Calea Dumbrăvii, Mihai Viteazul.
În Iași, pe primele cinci poziții se află Copou, Centru Civic, Tudor Vladimirescu, Podu Roș și Tomești.
Cele mai avantajoase cartiere timișorene din punct de vedere al facilităților educaționale sunt Complex Studențesc, Soarelui, Dacia, Circumvalațiunii și Bucovina.