live video – a început eclipsa totală de soare. imagini în direct din sua

Unul din cele mai așteptate momente ale anului pe întregul mapamond, eclipsa totală de Soare, este vizibilă în Statele unite ale Americii. Urmăriți imagini în direct mai jos.

Eclipsa de Soare din Statele Unite a început, fiind vizibilă în Oregon, relatează ABC News, citat de News. Potrivit BBC News, locuitorii din Oregon vor fi primii care vor vedea cum Soarele este acoperit în totalitate de Lună, la 17.16 GMT (20.16 ora României), iar ultimii vor fi cei din Carolina de Sud, la 18.48 GMT (21.48 ora României). Marea Eclipsă Americană este cea de-a 11-a eclipsă totală de Soare din secolul 21, dar a 13-a trecere a umbrei Lunii peste Pământ, în acest secol. O eclipsă de Soare se produce când Luna trece între Pământ şi Soare, ceea ce întunecă total sau parţial Soarele văzut de pe Pământ.

Această eclipsă face parte din seria Saros 145, cea care a produs şi Eclipsa de Soare din 11 august 1999, care a traversat Oceanul Atlantic de Nord, Europa (în România, la Ocnele Mari producându-se faza maximă) şi Asia. Ea ar putea să egaleze, în număr de observatori, recordul absolut al “eclipsei eurasice” din august 1999, cât şi al celei din 22 iulie 2009.

Următoarea eclipsă solară totală se va produce pe 2 iulie 2019 şi va fi vizibilă deasupra Oceanului Pacific.

Punctul de maximă vizibilitate a eclipsei – faza de eclipsă totală – va avea loc la ora 20.43, ora României. Ultima dată când o eclipsă a fost văzută de-a lungul Pacificului până la Atlantic a fost pe 8 iunie 1918, când o eclipsă totală a fost vizibilă din Washington până în Florida.

Ultima oră

Comentariul meu