firu după ce a fost demis de la isj sibiu – ’’sunt șocat. e ceva care mă uluiește...’’

Inspectorul general Școlar din Sibiu, Ștefan Firu, spune că nu poate să înțeleagă de a fost demis din funcție.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, Ştefan Firu, a declarat, sâmbătă că este „şocat” să audă că a fost demis de ministrul Educaţiei, prin fax, mai ales că Liviu Pop a fost la el în birou şi nu i-ar fi spus că e nemulţumit. Firu spune că va contesta decizia, anunță mediafax.
Ştefan Firu, şeful IŞJ Sibiu, a declarat că nu poate înţelege cum a fost demis, că „fie eu sunt depăşit, sau domnul ministru e depăşit de situaţie”. În plus, inspectorul ameninţă că va merge în instanţă.
„Eu am fost în concediu miercuri, joi şi vineri, mă întorc spre casă. Sunt şocat şi nu pot să înţeleg cum poţi să demiţi un inspector şcolar general, cât de slab ar fi el, prin fax. Domnul ministru a fost acum două săptămâni în biroul inspectorului şcolar general Sibiu şi nu a zis că ar fi nemulţumit de activitatea mea, eu nu pot să înţeleg aşa ceva. Sau eu sunt depăşit, sau domnul ministru e depăşit de situaţie. Nu îmi pot da seama, pur şi simplu, este ceva care mă uluieşte. Îmi strângi mâna acum două săptămâni, participăm împreună la depunere de jurământ, absolvenţi, nu zice nimic, se duce la Bucureşti şi îmi trimite fax”, a declarat, sâmbătă, pentru corespondentul MEDIAFAX, Ştefan Firu.
Firu a mai spus că nu a văzut încă documentul prin care a fost demis şi că aşteaptă „cu interes” să afle motivele pentru care a fost schimbat, mai ales să Sibiul s-a clasat pe locul întâi pe ţară ca rezultate la examenul de Bacalaureat.
„Nu e o problemă, dacă nu mi-aş fi făcut datoria. Nu mi-a reproşat nimic atunci când a venit, asta este uluitor. Nu a trimis Corpul de Control, trimite fax că te demite. Voi merge în instanţă, vreau să văd ce conţine faxul respectiv, după ce văd o să vorbesc, am destui prieteni avocaţi, să vedem ce se poate face. Nu e vorba de funcţie, ci de modul în care înţelege un ministru să lucreze. Eu sunt la conducere din 2012 şi râsul curcilor este că anul acesta Sibiul a terminat pe locul întâi ca rezultate la Bacalaureat. Am organizat olimpiade în fiecare an. (…) Nu ştiu ce e în capul domnului ministru, dar e treaba domniei sale”, a mai spus Firu.

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. Pentru ce ești șocat inspectore…fost!!! Sau ai uitat cum au fost demiși unii directori din județ?? Aud?? Au aflat de pe net ca nu mai sunt directori și asta chiar sub conducerea ta în 2012….Și v-ați numit căței PSD-iști în funcții de directori!! E același mod de lucru ca și al tău, ai postat pe site-ul ISJ-ului că școala/liceul/grădinița “cutare” are alt director!! Oare directorii respectivi cum s-au simțit atunci?? Exact cum te simți tu acum, ca un căcat!! ” Am prieteni avocați” frumos te lauzi….unde-ți erau prietenii avocați când ți s-au sesizat o grămadă de nereguli, ilegalități, abuzuri în funcții din partea directorașilor tăi?? Eeee, dar s-a întors roata, scormonim căcatul și pute și nu ne mai place!!! Amenințăm…..exact așa vorbesc și muncesc directorii numiți politic în unitățile din județ!!

    1. Firuta HA HA Spune drept graieste! Si noi suntem socati cum un inspector general cu calificativul SATISFACATOR , obtinut in anul trecut scolar, mai are curaj sa vorbeasca. Cum poti asocia rezultatele obtinute de elevii din judet de ,,competenta,, ta, craiule. ,,Nu stiu ce a fost in capul ministrului,,, doamne, doamne. A avut mintea si curajul sa opreasca abuzurile facute de tine si sa te traga pe dreapta. Rusinoasa alegere au facut cu tine, atunci cand te-au promovat. Slab elev, slab profesor, slab director. Asta este riscul asumat politic, cand propui intr-o functie un impostor.
      Mincinosul mincinosilor, incompetentul incompetentilor si fustangiul fustangiilor, cu asta ramai in cartea de ISTORIE INVATAMANTULUI SIBIAN. semneaza un profesor de istorie care refuza sa creada ca este coleg cu dumneata

  2. In sfarsit. Sprijnit de PSD si de masonerie, SF a ajuns din director de la o scoala din Marginime, profesor la un liceu tehnic din Sibiu, posesor de doctorat dubios, si….inspector general . Era timpul pentru politrucul care desi are afaceri private prospere a facut afaceri si cu titularizari, si-a adus rudele la Sibiu, in sistem. A jonglat cu examenele pe posturi de directori….Sa vina altii, mai tineri, fara legaturi cu sistemul comunist (suspect si de colaborationism cu SECU), onesti si cu doctorate pe bune, reprezentativi pentru invatamantul sibian.

    1. Pentru E. I. Spune : Care e problema ca a fost director la o scoala din Marginime ?….ai verificat tu doctoratul, de -ti dai cu parerea ?…a fost si director la Tabere (el a renovat toate taberele dupa 90)…ei vezi ca nu esti informat !!! El nu are afaceri private…afaceri avea sotia lui, dar acum sunt divortati , nu s-a ocupat niciodata de acele afaceri…ce rude si-a adus la Sibiu ?.. esti vre-un candidat la post de director, care n-a luat ?