video: împușcarea unui terorist pe promenada din cambrils - tarragona / bilanțul atentatelor din spania: 14 morți și peste 130 de răniți

După atentatul de la Barcelona, al cărui bilanț a ajuns la 13 morți și peste 130 de răniți, din 34 de naționalități, un Audi A 3 a trecut de un filtru de Poliție din stațiunea Cambrils, Tarragona și a lovit patru persoane care se aflau pe promenadă.

Mașina în care se aflau cinci persoane a continuat cursa până a fost blocată de mașinile Poliției și s-a răsturnat, nu înainte de a lovi un agent, care are piciorul rupt și o comoție cerebrală. Patru dintre teroriștii din mașină au fost împușcați de un singur polițist, după ce au au atacat agenții cu cuțite și macete. Al cincilea terorist din Audi a reușit să fugă amenințând cu detonarea unei încărcături explozive, care s-a dovedit falsă. Pe promenadă a întâlnit o femeie pe care a înjunghiat-o după care a fost doborât de un polițist. Momentul în care a fost împușcat a fost surprins de un turist. Bărbatul a fost grav rănit și a murit ulterior. Poliția a detonat controlat toate încărcăturile explozive găsite asupra teroriștilor.

Femeia înjunghiată este a paisprezecea victimă a atentatelor din Spania.

YouTube video

Există speculații că atentatele de joi din Spania au fost precipitate de o explozie petrecută într-o casă din Alcanar, în care o persoană a murit și alte șase au fost rănite. Poliția presupune că explozia este legată de cele două atentate, din Barcelona și Cambrils, teroriștii acționat de teamă că vor fi descoperiți urma exploziei. În casă au fost găsite numeroase butelii de butan iar ulterior una dintre victime a fost reținută.

Numărul persoanelor reținute relaționate cu atentatele a ajuns la 4. Poliția il caută pe fratele unuia dintre cei arestați, pe Moussa Oukabir, de 17 ani. Acesta este al zecelea suspect relaționat cu atentatele, fiind bănuit a fi șoferul furgonetei care a făcut 13 victime mortale și peste 130 de răniți, dintre care trei sunt de naționalitate română.

 

Ultima oră

Comentariul meu