numărul românilor răniți în atacul de la barcelona a ajuns la trei. răniții sunt din 24 de țări

Vineri dimineața Consulatul General al României la Barcelona a fost informat de autoritățile spaniole despre un al treilea român rănit în atentatele de joi seara. Un al doilea român a fost identificat tot vineri dimineața. Acesat este internat și starea sa este stabilă. Guvernul catalan a anunțat că morții și răniții atentatului fac parte din 24 de țări.

A treia victimă, cetățean român, este și ea internată. „Potrivit aceloraşi surse oficiale, şi acest cetăţean român este spitalizat, starea sa nefiind gravă. Precizăm că operaţiunea de identificare a victimelor şi cetăţeniei răniţilor este un proces complex aflat în desfăşurare, situaţia fiind una care se schimbă de la un moment la altul. Informaţii actualizate vor fi transmise pe tot parcursul evoluţiei situaţiei, pe măsura obţinerii de date oficiale de la autorităţile locale”, anunţă MAE.
Reprezentanţii Consulatului General al României la Barcelona urmează să se deplaseze la spitalul în care cetăţenii români răniţi sunt internaţi.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.

Celula de criză a MAE îşi continuă activitatea, iar Ambasada României la Madrid şi Consulatul General al României la Barcelona sunt pregătite să acorde întreaga asistenţă consulară posibilă.
Anterior, agenţia spaniolă pentru protecţie civilă a anunţat că printre victim se află cetăţeni din Franţa, Germania, Spania, Olanda, Argentina, Venezuela, Belgia, Australia, Ungaria, Peru, România, Irlanda, Grecia, Cuba, Macedonia, China, Italia şi Algeria.

Sursa www.news.ro

Ultima oră

Comentariul meu