video - penurie de wc-uri publice în marile orașe. sibiul dat exemplu pozitiv

Majoritatea marilor orașe din România precum și cele mai vizitate de turiști stau destul de prost la capitolul toalete publice. Sibiul face și el parte din acest top, dar ca exemplu pozitiv.

În cele mai vizitate oraşe turistice din ţară fie wc-urile lipsesc, fie există, dar nu funcţionează. Nici măcar Bucureştiul nu este un exemplu, din moment ce de 8 luni stă fără un contract pentru toaletele stradale, anunță Pro TV. La sfârşitul anului trecut, Primăria Iaşi a cumpărat 5 toalete automate cu 150.000 de euro. Deşi au trecut 8 luni, sunt nefuncţionale.
În Cluj Napoca sunt în total 8 toalete publice. Multe dintre ele se află în zona centrală. Problema este că în cartiere unde sunt centre comerciale mari sau pieţe care atrag zilnic mii de oameni toaletele lipsesc cu desăvârşire. Vile de zeci de mii de euro, dar cu toaletele inca in curte. Zonele din Romania care asteapta conectarea la canalizare

Sibiul în contrast cu restul țării
Prin comparaţie, în Sibiu există atât toalete automate, ecologice, cât şi în subteran. Toate sunt curate şi moderne. În plus, vizitatorii le pot localiza pe net. “Noi folosim Google Maps să vedem unde sunt toaletele publice…”, spune un turist. În plus, proprietarii de terase şi restaurante sunt obligaţi să permită accesul turiştilor la toaletele lor, chiar dacă aceştia nu cumpără nimic de la ei.
La Braşov, toaletele publice din subteran au fost concesionate unor investitori privaţi, care au construit deasupra cafenele moderne, cu dublu rol. Este sunt şi puncte de informare turistică.

Dezastru în Capitală
În Bucureşti este dezastru. Primăria Capitalei a rămas de la începutul anului fără contract pentru igienizarea toaletelor. Abia luna trecută a lansat o licitaţie, care s-a încheiat joi. Ofertele însă vor fi analizate până la începutul lunii septembrie, când se va anunţa câştigătorul. Până atunci însă, fiecare îşi găseşte propria soluţie dacă are vreo urgenţă. Vedeți VIDEO AICI.

Ultima oră

Comentariul meu