inedit la sibiu - un dezvoltator imobiliar vinde apartamentele la licitație. cine dă cel mai mult e câștigător

Piața imobiliară din Sibiu s-a dezvoltat enorm în ultimii ani. Apartamentele se vând ca pâinea caldă, multe din faza de proiect. Se fac liste de așteptare, iar mulți nici nu mai apucă să cumpere locuințele pe care și le-au dorit. Un investitor sibian însă a venit pe piață cu o ”tehnică” nouă de achiziție- licitația apartamentelor. O idee inedită, care dă ”câștigător” pe cel care oferă mai mult.

Cerere mare – oferte pe măsură

Complexul Cibinium de pe Soseaua  Alba Iulia este aproape finalizat. Mare parte din apartamente s-au vândut, dar câteva au rămas libere. Pentru acestea există cam 500 de cereri. Pentru că cererea este extrem de mare, investitorii s-au gândit să le scoată la licitație. Ideea este practicată cu succes și în alte state precum Olanda. ”Am trimis emailuri clientilor inscrisi si i-am anuntat ca vom incepe vânzările in luna Septembrie. Proiectul s-a nascut din dorinta de a oferi sibienilor posibilitatea de a locui in apartamente de calitate, mai comfortabile si mai spatioase, disponibile la un pret corect”, explică Adrian Miron, director de proiect.

Licitația în septembrie
Pentru licitația apartamentelor sistemul este deja pus la punct. ”Vom deschide licitația în septembrie, atunci când vor fi finalizate lucrările de amenajare peisagistică în complex. Fiecare din cei care s-au înscris pe listele de așteptare vor primi un formular online și vor completa suma pe care sunt dispuși să o ofere pentru un metru pătrat, în funcție de prețul de pornire. Cine oferă cel mai mult devine proprietar”, explică Adrian Miron. Se poate ivi situația în care doi potențiali cumpărători să ofere aceeași sumă. ”Este puțin probabil ca din 500 de oameni să fie două oferte identice, dar dacă totuși se întâmplă, va deveni proprietar cel care a făcut primul oferta”, spune directorul de proiect.inedit la sibiu - un dezvoltator imobiliar vinde apartamentele la licitație. cine dă cel mai mult e câștigător

Imobiliare ale unei companii de telefonie
Deși compania dezvoltatoare nu este una imobiliară, și cel mai probabil acesta este singurul proiect de acest gen, s-a dorit să fie unul de top. ”Noi nu suntem dezvoltatori imobiliari. Dar atunci când am început proiectul l-am gândit în așa fel încât să oferim clienților ceva inedit și aparte față de ce se găsește pe piață. Și aici vorbim de calitatea lucrărilor, a materialelor folosite, a finisajelor. Am preferat să investim mai mult dar să avem calitate superioară”, spune Adrian Miron.

inedit la sibiu - un dezvoltator imobiliar vinde apartamentele la licitație. cine dă cel mai mult e câștigător

Deși compania dezvoltatoare nu este una imobiliară, și cel mai probabil acesta este singurul proiect de acest gen, s-a dorit să fie unul de top. ”Noi nu suntem dezvoltatori imobiliari. Dar atunci când am început proiectul l-am gândit în așa fel încât să oferim clienților ceva inedit și aparte față de ce se găsește pe piață. Și aici vorbim de calitatea lucrărilor, a materialelor folosite, a finisajelor. Am preferat să investim mai mult dar să avem calitate superioară”, spune Adrian Miron.

Vândut din faza de proiect
Strategia de marketing a companiei a fost inedită încă de la început. ”Nu am ales o companie de construcții mare. Am văzut prin oraș o mașină de teren condusă de un domn care avea mereu casca inscripționată pe cap. Și ne-am gândit că asta arată dedicarea lui. Apoi ne-am interesat și am văzut cum arată șantierele firmei respective, cum sunt organizați, și așa i-am ales. Nu ne-am înșelat, iar colaborarea a fost foarte bună”, spune Adrian Miron.

inedit la sibiu - un dezvoltator imobiliar vinde apartamentele la licitație. cine dă cel mai mult e câștigător

Majoritatea apartamentelor au fost vândute din faza de proiect. ”Am făcut materiale de prezentare, apoi clienților le-am trimis saptamanal  poze cu stadiul lucrărilor, am fost mereu transparenți, și asta cred că a dat încredere oamenilor”, povestește directorul de proiect.

Apartamente ”la cheie”
Toate apartamentele din Complexul Cibinium s-au vândut la cheie. Noii locatari nu trebuie decât să se mute. Apartamentele sunt finisate, au parchet din stejar triplu stratificat, uși interioare, încălzire proprie, băi utilate complet. Complexul are 66 de apartamente cu 2, 3 și 4 camere. Suprafețele variază între 50.44 metri pătrați și peste 90 de metri pătrați (penthouse-urile), la fel ca și prețurile, în funcție de dimensiune și etaj. Amenajarea întregului ansamblu prevede suprafețe verzi de 2.246 de mp”.

 

Ultima oră

Comentariul meu