dsp-ul confirmă toxinfecția copiilor din tabăra de la păltiniș. control la pensiunea unde sunt cazați
Foto Arhivă

Direcția de Sănătate Publică din Sibiu a luat probe din alimentele consumate la pensiunea Complex Turistic Alpina-CASI & SPA din Păltiniș, de cei patru copii ajunși la spital cu toxinfecție alimentară. Aceștia au fost externați joi după amiază, după ce s-au simțit mai bine.

Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu a informat telefonic Direcția de Sănătate Publică la ora 9.20 legat de faptul că patru pacienți copii, prezentând simptome digestive, cazați la o pesiune din Păltiniș și care au fost transportați la Compartimentul de Primire a Urgențelor al Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu. Cei patru bolnavi fac parte dintr-un grup de 26 de copii și 4 însoțitori din județul Argeș, care au fost cazați din data de 6 august la pensiunea Complex Turistic Alpina-CASI & SPA din Păltiniș.

CITEȘTE ȘI: ALERTĂ – Patru copii internați de urgență la spital în Sibiu cu toxinfecție. Erau în tabără la o pensiune din Păltiniș
”Ancheta epidemiologică declanșată imediat după primirea informării telefonice a pus în evidență că manifestările de îmbolnăvire au debutat brusc în cursul nopții anterioare și au constat în: senzație de greață și vărsături. Toți cei patru copii transportați la spital au fost consultați în secția de boli infecțioase, unde, după recoltarea probelor biologice, le-a fost instituit tratamentul simptomatic. Copiii prezentau forme ușoare de îmbolnăvire, iar sub tratament, simptomele s-au remis rapid, astfel încât, pacienții au fost externați, în cursul după-amiezii”, se arată într-un comunicat al DSP Sibiu, remis către Ora de Sibiu.
Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu care s-au deplasat la unitatea de cazare au efectuat control în sănătate publică, au recoltat probe de alimente, probe de salubritate, probe biologice de la personalul blocului alimentar și probe de apă, care vor fi prelucrate în laboratorul de diagnostic și investigare în sănătate publică. ”După obținerea rezultatelor, vom reveni cu o nouă informare”, mai spun cei de la DSP Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu