alertă - patru copii internați de urgență la spital în sibiu cu toxinfecție. erau în tabără la o pensiune din păltiniș

Patru minori cu vârste cuprinse între șapte și zece ani au fost internați joi după amiază la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, după ce s-au simțit rău în timp ce erau într-o tabără la Complex Turistic Alpina-CASI & SPA.

Incidentul s-a petrecut la Complex Turistic Alpina-CASI & SPA din Păltiniș. Copiii fac parte dintr-un grup de 30 de persoane ce se află aici într-o tabără de vară de o săptămână. Cei patru minori sunt originari din Leordeni – Argeș. Aceștia s-au simțit rău de dimineață și s-a solicitat ajutorul medicilor. La fața locului s-au deplasat patru ambulanțe, iar cei patru copii au fost duși de urgență la Spitalul de Pediatrie din Sibiu. ” Este o formă medie de toxinfecție alimentară. Sunt patru copii cu vârste cuprinse între șapte și zece ani. Sunt trei băieți și o fetiță din Leordeni – Argeș care au venit într-o tabără de o săptămână la Păltiniș”, a explicat pentru Ora de Sibiu, medicul Luca Mihaela, Şef de secţie Boli Infecțioase la Spitalul de Pediatrie din Sibiu.
Deocamdată nu se știe exact cum s-au ales micuții cu această toxinfecție alimentară, dar cel mai probabil vineri ar putea fi externați. ”Se pare că acești copii au cosumat ceva alimente. (..) După perfuzare starea lor s-a ameliorat cât de cât. Părinții lor doresc ca aceștia să plece și să nu rămână internați. Probabil că vineri vor pleca. Până atunci îi perfuzăm în continuare și au fost internați”, a mai explicat aceasta.alertă - patru copii internați de urgență la spital în sibiu cu toxinfecție. erau în tabără la o pensiune din păltiniș

Doi în stare mai dificilă
Din cei patru copii, la ora actuală (joi – ora 16.30), doi sunt în stare bună, dar alți doi au deocamdată probleme în continuare. ”Când au ajuns la noi pe secție copiii acuzau stări de vărsături. Acum după amiază unul a făcut febră, iar un altul a vărsat. Îi perfuzăm în continuare..”, a mai explicat medicul Luca Mihaela, Şef de secţie Boli Infecțioase la Spitalul de Pediatrie din Sibiu. Foto: Facebook – Complex Turistic Alpina-CASI & SPA. DSP a deschis o anchetă în acest caz.

Revenim cu detalii!

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Daca aveti curiozitatea sa mergeti la aceasta „frumoasa” pensiune o sa gasiti o curte frumusica cu mai multe mese puse frumos la umbra. Dar sa nu cumva sa cautati un cos de gunoi ca nu aveti nici o sansa sa gasiti. Probabil ca politica lor e „se arunca totul pe jos”