Delicii culinare la Festivalul Cântecele Munților. Începe o ediție de excepție din nou la Sibiu

Preparate specifice, cântece și dansuri populare – acestea sunt ingredientele celor trei seri tradiționale, organizate săptămâna viitoare în Festivalul Internațional de Folclor „Cântecele Munților”. Polka și friptura bigos, salata urnebes și dansurile sârbești, pomana porcului cu mămăligă și dansurile tradiționale din Maramureș, Oltenia, Moldova și Ardeal – sunt atracții principale în cadrul acestor evenimente.

La Festivalul Internațional de Folclor „Cântecele Munților”, muzica și dansurile populare fac casă bună cu preparatele tradiționale. „Rețeta”, pentru care festivalul este binecunoscut în spațiul cultural, va fi respectată și la ediția din 2017, care programează trei seri tradiționale cu specific culinar, alături de spectacole folclorice în aer liber, parada portului popular, ateliere de dans și expoziții etc.
Serile tradiționale sunt evenimentele în cadrul cărora folclorul și gastronomia tradițională recreează atmosfera de petrecere din țările invitate la „Cântecele Munților”. Astfel, sibienii și turiștii au prilejul să deguste preparate tradiționale din România, Serbia și Polonia, dar și să danseze și să cânte alături de invitaţii din festival.
Startul îl dă Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” care va fi gazda serii tradiționale cu specific românesc, organizate în debutul festivalului, miercuri, 9 august 2017, ora 20, la Restaurantul „Cămara Boierului” al Hotelului Hilton. Junii Sibiului vă propun o călătorie muzical-coregrafică prin marile zone etnografice ale țării, așa că vor dărui publicului dansuri din Maramureș, Oltenia, Moldova, Bihor, precum și suite de pe Valea Târnavelor și Valea Hârtibaciului; acestea vor fi punctate cu cântece în interpretarea Alinei Bîcă, Oanei Tomoiagă, Andreei Haisan, a lui Gabriel Dumitru și Adrian Neamțu. Meniul serii cuprinde: gustare țărănească, pomana porcului cu mămăliguță și murături, plăcintă cu mere. Preţul unui meniu este de 60 lei /persoană, iar rezervări se pot face la telefon: 0733/490845.
Joi, 10 august 2017, ora 20, suntem așteptați la o seară tradiţională sârbească, la Restaurantul Cercul Militar. În meniu se regăsesc aperitive, cu pâinica proja și salata urnebes cu cârnați, șuncă, roșii, brânză, ardei iute și usturoi, felul principal – ardei umpluți și desertul – colac cu vișine. Ansamblul “Laza Nancici“ va întreține atmosfera cu cântece și dansuri specifice. Prețul unui meniu este de 45 lei / persoană, iar rezervări se pot face la telefon 0740/543387.
Preparate specifice bucătăriei poloneze, aperitiv tradițional – pâine cu untură de casă și castraveți murați, consistenta friptură bigos și plăcinta szarlotka – pot fi savurate la seara tradiţională, organizată, sâmbătă, 12 august, ora 20, la Restaurantul Grand Hotel. Atmosfera va fi întreținută de „Krakus”, cel mai vechi ansamblu folcloric studențesc din Polonia. Preţul unui meniu este de 45 lei /persoană, iar rezervări se pot face la telefon 0743/619223.
Cea de-a 42-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Cântecele Munților” se desfășoară în perioada 9-14 august 2017, fiind organizată de Consiliul Județean Sibiu și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul – Junii” Sibiu.Delicii culinare la Festivalul Cântecele Munților. Începe o ediție de excepție din nou la Sibiu

Coproducător al festivalului este Societatea Română de Televiziune. Parteneri sunt Cercul Militar Sibiu și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu. Evenimentele sunt finanțate de Consiliul Judeţean Sibiu.
Acțiunea este cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu. Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național „Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”

Ultima oră