muzeul în aer liber are pregătite super evenimente în weekend

Muzeul ASTRA are pregătite pentru acest final de săptămână o serie de evenimente atât în aer liber, cât și în spațiile din centrul orașului.

Vineri, la ora 13 va începe BEER – Craft@Art, primul festival dedicat berii artizanale organizat vreodată în Transilvania. Acțiunea va avea loc în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, zona Târgului de țară, iar evenimentul este organizat de Eco Zen Consult Sibiu în parteneriat cu Muzeul ASTRA.

Tot vineri, ora 19, va avea loc un concert live de nai susținut de profesorii și cursanții International Panflute Masterclass pe scena de pe lacul din Muzeul în aer liber. Aici sunt invitați toți cei care iubesc naiul, muzica de calitate și valorile autentice. Profesorii acestui curs sunt cinci naiști de renume, foști studenți ai Maestrului Gheorghe Zamfir la clasa de nai de la Universitatea Naționala de Muzică București: Ruxandra Pitulice, Petruta Kupper, Gheorghe Rizea, Flavius Tinică și Radu Nechifor.

De asemenea, vineri si sâmbătă (4 – 5 august ), Muzeul de Etnografie și Artă Populară Săsească Emil Sigerus, unitate a Muzeului ASTRA, va funcționa sub un program special. Mai precis, vizitatorii vor avea acces aici între orele 10 și 20, în contextul Întâlnirii Sașilor din acest an. La Muzeul de Etnografie și Artă Populară Săsească Emil Sigerus este deschisă publicului vizitator expoziția Rosturi și Rostiri la sași. Aceasta cuprinde peste 50 de piese textile, piese de port tradițional și panouri cu imagini și texte informative. Bunurile de patrimoniu expuse provin din colecţiile Muzeului ASTRA, Centrului de Cultură şi Dialog Friedrich Teutsch din Sibiu, dar şi din colecţii particulare.

Sâmbătă, 5 august, de la ora 10 nu mai puțini de 14 artizani berari și 2 cidrari din România ( Ilfov, Transilvania și Moldova ) se vor afla în Muzeul în aer liber (Târgul de țară) să împărtășească vizitatorilor tainele mestesugului de berar, beneficiile si varietatea de gusturi si arome ale berii artizanale autohtone la BEER – Craft@Art, festival dedicate berii artizanale.

Între orele 17 și 20 în cadrul Festivalului va fi prezentă o fanfară foarte cunoscută. Original Fidelen Siebenbürger Adjuvanteneste o fanfară apreciată în rândul sașilor din Landul Baden Württenberg localitatea Heidenheim, Germania. Din fanfară fac parte 20 de instrumentiști conduși de maestrul Peter Dengel. La Muzeul ASTRA fanfara va interpreta timp de 3 ore melodoii din repertoriul german, săsesc și românesc.

Între orele 20 și 22, programul evenimentului va fi ocupat de un concert live ținut de Maria Cojocaru, tânăra care a impresionat audiența unui show de talente din România prin vocea și abordarea ei inedită.

Duminică, 6 august, BEER – Craft@Art va începe iar la ora 10 la Târgul de țară din Muzeul în aer liber. De la ora 15 trupa BĂEȚII va întreține atmosfera, la ora 16 este programată festivitatea de premiere, iar între orele 17 și 20 Mircea Vintilă, un artist care nu mai are nevoie de nici o prezentare, va susține un concert în încheierea evenimentului.

Ultima oră

Comentariul meu