vizitatori record la olimpiada ”meșteșuguri artistice tradițioanle” din muzeul astra

În perioada 25 – 31 iulie 2017, Muzeul ASTRA a găzduit cea de a XXII-a ediţie a fazei naţionale a Olimpiadei “Meşteşuguri artistice tradiţionale” , faza națională. În tot acest timp, 18.522 de persoane au vizitat Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului și s-au bucurat aici de prezența, dar și de talentul micilor meșteșugari înscriși în competiție. La ediția organizată anul trecut, numărul vizitatorilor a fost de 7.977

Evenimentul a fost organizat de Muzeul ASTRA în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu. Proiectul cultural este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național cu suma de 50.000 lei.

vizitatori record la olimpiada ”meșteșuguri artistice tradițioanle” din muzeul astra

Ediţia din acest a reunit 270 de participanţi, din 33 judeţe ale ţării, inclusiv Sibiu și municipiul București, dar şi din străinătate, respectiv Mexic, Republica Bulgaria şi Republica Moldova. În paralel s-a desfășurat cea de a IX-a ediţie a Taberei de meşteşuguri „Fără limite – Împreună întru tradiţie” unde au fost prezenți 12 copii de la centre din Suceava și Sibiu.

Duminică, 30 iulie, a avut loc festivitatea de premiere a Olimpiadei în prezența doamnei Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Copii au fost recompensați cu premii în bani, cărți, rechizite și articole de îmbrăcăminte.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică