sus pe muntele din jina ministrul agriculturii se confesează ciobanilor iar ludovic orban le cântă din fluier

Ludovic Orban a fost doar unul dintre politicienii care au fost prezenți în acest weekend la Jina, la Festivalul ”Sus pe muntele din Jina”, din Mărginimea Sibiului. La festival au mai urcat ministrul Agriculturii, Petre Daea, dar și Daniel Constantin, liderul proaspătului partid Pro România.

Dacă ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a confesat duminică ciobanilor strânși sus pe muntele din Jina
că a învățat de la bunicul său despre valoarea lânii, care era pusa și acceptată în trecut drept gaj
pentru împrumuturile bancare, președintele PNL Ludovic Orban a fost mai practic și și-a arătat talentele muzicale, invitat fiind de fluierașii din Jina să li se alăture într-un scurt moment artistic, scrie Agerpres.

Ludovic Orban a fost însoțit de liderii locali ai PNL Sibiu, deputatul Raluca Turcan și președintele CJ Daniela Cîmpean.


sus pe muntele din jina ministrul agriculturii se confesează ciobanilor iar ludovic orban le cântă din fluier

„Bunicul meu îmi spunea următorul lucru: copile, lâna e gaj pentru bancă. Și era asigurat un împrumut. Laptele de la oi se adună greu, din vârful muntelui. Carnea oii și brânza acesteia o mănâncă toți. Și bine fac, pentru că este bună și valoroasă”, le-a explicat ministrul Daea ciobanilor din Sibiu, Alba, Vâlcea și Argeș, prezenți la festivalul „Sus pe muntele din Jina”, potrivit Agerpres.sus pe muntele din jina ministrul agriculturii se confesează ciobanilor iar ludovic orban le cântă din fluier

Ludovic Orban a cântat la fluier, a purtat clop iar pe umăr cărat o trastă de cioban. „Vin aici cu mare bucurie. Nu vin pentru prima oară. Vin pentru că aici sunt oameni răzbătători, oameni gospodari. (…) Sper să vină vremurile în care lâna va costa mai mult decât te costă să tunzi o oaie. Sper să vină vremurile în care prin intermediul meșteșugurilor tradiționale să reușim să promovăm toate produsele care se nasc aici, din mâinile oamenilor. Sper să vină vremurile în care ciobanii să nu mai trebuiască să se ducă fiecare la piață să-și vândă brânza și celelalte produse, luptându-se cu mafiile din piețe, cu tot felul de obstacole, care îi împiedică să obțină cu adevărat banii pe care îi merită pentru munca lor”, le-a spus oamenilor, Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Ii statea fain la d-na Turcan daca imbraca si ea frumosul costum popular ,din marginimea Sibiului .Era cel mai bun agent electoral al PNL ,pentru participanti . Facea mai mult decat conferintele ,in care se dezbate programul de guvernare al PNL. Bine ca macar Ludovic Orban ,a cantat cu fluiera la festival