ei sunt sibienii care te împrietenesc cu dentistul. o aplicație care s-a născut dintr-o cafea

La fel ca un obiect pierdut pe care îl găsești când te aștepți mai puțin și când ai încetat să îl mai cauți, ideile bune apar fără să le gândești prea mult și atunci când de fapt discuți despre cu totul altceva. Exact la fel li s-a întâmplat unor tineri sibieni care au avut o idee genială, născută în jurul unei cafele de dimineață. După ce au băut-o s-au apucat de treabă și în niciun an, au lansat o aplicație folosită acum de mii de români.

Să bem o cafea cu prietenul prietenului
Roxana Geangu și Codruț Cioran se cunosc de multă vreme. Ea este specializată în domeniul financiar-contabil, iar el este un antreprenor care a dezvoltat o afacere ce merge bine în domeniul tehnic. S-au întâlnit într-o zi și s-au gândit că ar putea dezvolta împreună o afacere. Codruț l-a invitat la cafea și pe prietenul lui Horia Ivan, pe atunci manager într-o companie multinațională producătoare de medicamente. Tinerii au vrut inițial să înceapă o afacere în domeniul consultanței pentru firme, până când Horia s-a plâns că trebuie să meargă la medicul stomatolog, însă ba uita de programare din cauza programului încărcat, ba medicul stomatolog nu avea agenda disponibilă pentru a-i face programare si tot așa trecea timpul si problema dentară se agrava.

S-a aprins becul!!!
Doar de atât a fost nevoie pentru ca avalanșa de idei și planuri să se pornească. ”Așa a început totul. Am zis hai să facem ceva în sensul acesta, să facilităm accesul în cabinet și relația dintre pacient și medicul stomatolog. Pe măsură ce discutam se contura planul tot mai bine, eram tot mai entuziaști, și în final am ajuns la concluzia că o aplicație care să ajute programărilor la dentist este ceea ce putem face cel mai bine, avem experiența pacientului și putem anticipa solicitările stomatologilor”, povestește Horia.

INTRĂ AICI ȘI VEZI EXACT CUM FUNCȚIONEAZĂ APLICAȚIA

Implementată în câteva luni
Entuziasmul celor trei sibieni le-a dat energia necesară pentru a pune la punct aplicația StomaLink în doar câteva luni. ”Noi trei am gândit totul de la zero. Am zis că dacă tot facem o aplicație prin care să se poată face programări la stomatolog, să oferim mai mult. Așa că StomaLink stochează orice fel de informație despre istoricul medical al pacientului, radiografii, planuri de tratament, absolut tot”, spune Roxana.
Aplicația StomaLink a fost lansată în aprilie, cu ajutorul unor specialiști în IT. ”Niciunul dintre noi nu avem vreo specializare în IT, așa că la crearea efectivă a aplicației am colaborat cu specialiști. Dar, de atunci, cu toții am învățat foarte multe în domeniul acesta, iar acum știm de ce nu funcționează ceva, putem să remediem problemele care apar pe parcurs…”, explică Roxana.

Impulsionați de medicii stomatologi
StomaLink se adresează pacienților, care pot accesa mult mai ușor o programare la un medic stomatolog, dar este deosebit de util și medicilor dentiști. ”Aplicația este un manager care ține locul mai multor departamente. Stochează informațiile despre pacient, medicul sau asistenta nu mai stau cu agenda în mână și răsfoiesc pentru a nota programările, nu mai trebuie sa răspundă la telefon în timpul consultației, iar atunci când apare o situație neprevăzută ce prelungește o consultație ce decalează programul, există un buton în aplicația medicului care anunță toți pacienții din acea zi să vină la o altă oră”, explică Roxana câteva dintre funcțiile aplicației.
Cei trei sibieni care au avut ideea StomaLink au fost impulsionați însă de unul dintre stomatologii sibieni. ”Când i-am prezentat aplicația a fost cel care ne-a pus cele mai multe întrebări: cum îl promovați? eu îmi fac cont, dar voi cum faceți să îmi aduceți pacienți? dar cum faceți aia, dar când faceți cealaltă? Și așa ne-au fost lansate provocări noi, am îmbunătățit unele aspecte ale aplicației”, spune Horia.
Încă o dată sibienilor li s-a confirmat că ideea aplicației a fost una genială, a fost la o conferință la Brașov. ”Acolo o doamnă medic a venit la noi și ne-a spus că dorește aplicația. Fără să i-o fi prezentat noi, doar auzise de ea. Este o doamnă stomatolog de 75 de ani, însă foarte modernă, foarte pusă la punct cu tehnologia și noutățile în domeniu”, povestește Roxana.

Muncă, muncă și iar muncă
Încă de când au pus pe picioare StomaLink, Roxana și Horia doar asta fac: muncesc pentru dezvoltarea ei, pentru atragerea de noi clienți, StomaLink a devenit scopul lor profesional.
Au crezut atât de tare în ideea lor, încât Horia a plecat de la fostul loc de muncă. ”La compania farmaceutică ocupam un post de management, iar salariul era unul foarte bun. Chiar și așa am plecat de acolo pentru a dezvolta StomaLink, pentru că am fost convins că va avea succes. Când am plecat câțiva colegi de acolo au venit după mine. Au fost atât de entuziasmați de idee, încât au venit să lucreze cu noi, cu volum de muncă mult mai mare și pe bani mai puțini (deocamdată). Încrederea aceasta garantează succesul”, crede Horia.

”S-a alăturat echipei și Andreea Szakacs – manager relații clienți “Omul cu lipici, așa îi spunem. De la primul interviu ne-a cucerit și zilnic de atunci ne uimește! În Decembrie 2016  aplicația a fost prezentata unui posibil investitor, la doua săptămâni distanță, Andrei Gavrea a devenit ce de-al patrulea asociat. A fost unul din cele mai importante motoare de accelerare ale businessului”, spune Roxana.

Promovare clasică, dar eficientă
Deși aplicația are doar patru luni de la lansare, a reușit recordul de a fi folosită deja de 4.500 de pacienți și 300 de medici din toată țara. Până acum prin StomaLink s-au făcut peste 10.000 de programări. ”Zilnic ne vin între 5 și 10 medici noi și între 100 și 150 de pacienți utilizatori noi. La început, când accesa cineva nou aplicația ne bucuram ca niște copii. Vedeam cum câștigă notorietate, iar ideea noastră este recunoscută și folosită”, povestește Roxana.
Succesul StomaLink, pe lângă eficacitatea aplicației, este dat de promovarea făcută de cei trei sibieni. Pe lângă paginile de Facebook și Internet, StomaLink este promovat la stomatologi prin metoda clasică door-to-door. ”Am ales ca și colegii noștri să meargă din cabinet în cabinet ca să prezinte aplicația. Am crezut că metoda aceasta de interacționare e cea mai potrivită cale in a face cunoscuta aplicația, și am avut dreptate”, spune Horia.
ei sunt sibienii care te împrietenesc cu dentistul. o aplicație care s-a născut dintr-o cafeaAplicația este gratuită pentru pacienți, iar sibienii promit că așa va rămâne mereu. Medicii stomatologi sunt cei care plătesc pentru ea, dar suma este modică.
”Nu urmărim profitul financiar, tot ce am câștigat am reinvestit în oameni, în dezvoltarea aplicației…pentru noi în acest moment este foarte important sa oferim utilizatorilor baza, medici la care se pot programa si medici care își pot eficientiza activitatea. Este important să o dezvoltăm continuu, iar despre profit putem vorbi in viitor, nu acum”, prognozează Roxana.

Idei de viitor
Echipa StomaLink nu vrea să se oprească aici. În acest moment lucrează la dezvoltarea unei alte aplicații, utilă tot pentru programări. ”BeautyLink se va numi aplicația, și este axată pe domeniul înfrumusețării- saloane de coafură, manichiură,make-up,spa etc”, dezvăluie Roxana.

Așa că stați pe aproape, pentru că în curând nu veți mai suna pentru niciun fel de programare, totul se va afla la un click distanță, pentru că echipa StomaLink lucrează la asta.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Excelent! Bravo Roxana et al. si mult succes pe viitor. Rox, poate iei in considerare si o aplicatie de emitere/organizare facturi pentru firme mici/mijlocii si PFA-uri. Nu stiu sa existe in Romania, in UK sunt de foarte mare ajutor (unele gratis, altele nu), mai ales pentru persoanele „self employed”. Food for thought.