video – se apropie cea mai mare întâlnire a sașilor din românia. vine președintele iohannis și vor fi peste 12.000 de participanți

Sibiul este gazdă în primul weekend din august pentru cea mai mare întâlnire a sașilor organizată vreodată de țara noastră. Organizatorii spun că este totodată cel mai mare eveniment de acest gen dedicat comunității sașilor sibieni.

Martin Bottesch, presedintele organizatiei Transilvania a FDGR, a prezintă miercuri de la ora 10.00 detalii despre întâlnirea sașilor din întreaga lume ce va avea loc între 4-6 august în Sibiu. Vin peste 12.000 de sași. „Se dorește, printre altele, trezirea interesului tinerilor sași din alte țări pentru locurile din care au plecat părinții și bunicii lor”, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Invitat la eveniment este și președintele Klaus Iohannis, care le va vorbi participanților, sâmbătă, 5 august, în jurul orei 12,00, de pe o scenă amplasată în Piața Mare din centrul istoric al Sibiului.

Printre cei așteptați să participe la această întâlnire a sașilor se numără ambasadorul Germaniei la București, Cord Meyer Klodt, ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu și președintele Federației Mondiale a Sașilor și membru al Bundestagului, Bernd Fabritius.

Urmărțiți declarațiile video de mai sus pentru detalii.

Ultima oră

Comentariul meu