radu nechifor, noul director al casei de cultură cisnădie. are planuri mari și anunță schimbări
Foto Silviu Paul

Casa de cultură din Cisnădie este programată să revină la viață după foarte mulți ani în care nu a mai funcționat. Cel care își propune să facă asta este cunoscutul naist Radu Nechifor. El a câștigat concursul pentru funcția de director al instituției, iar planul de management este gata de pus în practică.

A candidat pentru un vis
Radu Nechifor este cunoscut publicului ca unul din cei mai buni naiști. De curând însă și-a propus altceva- să conducă o instituție de cultură. ”De Casa de Cultură din Cisnădie sunt legat sentimental, pentru că pe scena de aici am cântat pentru prima dată, când aveam opt ani. Așa că este o ambiție personală să duc cultura în Cisnădie la un nivel înalt”, spune Radu Nechifor.
Multă lume nu știe că în Cisnădie există o Casă de Cultură, și asta pentru că de foarte mulți ani nu a mai funcționat. ”O perioadă și-a pierdut scopul pentru care a fost construită. Acum însă, în ultimii ani a fost renovată pe interior, de la zero. S-a refăcut tot sistemul electric, scena, scaunele. Ne lipsesc însă dotările tehnice, dar sper să rezolvăm și această problemă, iar apoi să renovăm fațada”, sunt planurile de început ale noului director. O parte din fonduri vor veni de la Primărie, o parte noul director speră să le obțină de la parteneri privați, iar în curând vor intra și fonduri proprii.

Planuri mari
Radu Nechifor are planuri pentru Casa de cultură din Cisnădie, dar și pentru cultura orașului în general. ”Vreau să fac o bibliotecă aici, un ansamblu folcloric, o sala de dansuri, un studio de înregistrări. Clădirea este destul de mare ca să găzduiască tot felul de activități. Am în plan și evenimente pentru copii, pentru că de aici începe educația”, dezvăluie Radu Nechifor. Multe dintre acestea sunt proiecte pe termen lung, pentru că activitatea Casei de Cultură a fost stopată foarte mult timp, iar acum totul trebuie reînceput de jos. ”Nu pot să fac predicții despre cât de repede se vor întâmpla aceste lucruri, pentru că este nevoie de timp pentru implementare. Eu însă îmi dau tot interesul, pentru că acesta este și motivul pentru care am aplicat pentru acest post”, spune Radu Nechifor.

Nu renunță la nai
Noul post pe care îl ocupă Radu Nechifor nu îl îndepărtează însă de prima dragoste- naiul. ”Nu am cum să renunț la nai, va fi mereu pe primul loc. Încă am concerte contractate demult, și nu voi refuza altele noi, pentru că ele au loc în week-end, așa că cele două activități nu se încurcă una pe cealaltă”, spune directorul.

Radu Nechifor speră ca redeschiderea Casei de Cultură din Cisnădie să aibă loc în luna septembrie, cu un concert.

Ultima oră

Comentariul meu