celebrele tatuaje cu henna ajung în sibiu la artmania. sunt în vogă în toată lumea

Pe lângă mult așteptatele concerte, lansări de carte și proiecții de film, ARTMania mai aduce un eveniment în premieră la Sibiu: tatuajehe cu henna by Laura Constantin. Bucureșteanca este căutată la toate festivalurile mari, iar domnișoarele și doamnele care doresc un desen cu henna stau ore în șir la coadă pentru a fi tatuate de ea.

 

celebrele tatuaje cu henna ajung în sibiu la artmania. sunt în vogă în toată lumea
Laura a învățat despre arta tatuajului cu henna în India

Din India, la Sibiu
Laura Constantin vine la ARTMania, iar cei care doresc un tatuaj cu henna făcut de ea o vor găsi în Piața Mare. Joi intrarea va fi liberă, iar în celelalte zile de festival până la ora începerii concertelor.
Până să ajungă la Sibiu însă, Laura are o poveste interesantă. ”Vreo doi ani am economisit bani împreună cu iubitul meu, după care am plecat să îi cheltuim prin Asia. Prima țară în care am oprit a fost India. Aici m-a tatuat cu henna, pe stradă, un indian. Atunci m-am îndrăgostit de această artă, iar timp de o lună, cât am stat acolo, am aflat tot felul de lucruri despre henna, iar la plecare am adunat două cutii cu conuri, folosite la desene, cu pudră de henna de toate nuanțele”, își amintește Laura.

celebrele tatuaje cu henna ajung în sibiu la artmania. sunt în vogă în toată lumea celebrele tatuaje cu henna ajung în sibiu la artmania. sunt în vogă în toată lumea celebrele tatuaje cu henna ajung în sibiu la artmania. sunt în vogă în toată lumea celebrele tatuaje cu henna ajung în sibiu la artmania. sunt în vogă în toată lumea celebrele tatuaje cu henna ajung în sibiu la artmania. sunt în vogă în toată lumea celebrele tatuaje cu henna ajung în sibiu la artmania. sunt în vogă în toată lumeaHenna- destinul ieșit în cale
Laura povestește că pe tot parcursul călătoriei de 15 luni prin țările asiatice henna i-a ieșit în cale înr-un fel sau altul. ”Poate inconștient căutam să am legătură cu acest lucru, nu știu, dar cert este faptul că am întâlnit oameni care făceau asta și am învățat de la ei, am găsit cărți despre tatuarea cu henna, rețete pentru pastele de henna, oameni care m-au învățat cum să țin conul, am dat practic fără să vreau peste informații, și așa m-am întors din călătorie cu un bagaj extrem de mare de detalii despre acest lucru”, spune Laura.

Primele tatuaje- în Vamă
Din călătoria în Asia Laura s-a oprit direct în Vama Veche, ca să testeze piața pentru noua ei afacere. ”Încă din timpul călătoriei mă hotărâsem să fac din tatuajele cu henna o afacere, pentru că îmi plăcea prea mult. Așa că m-am oprit în Vamă să văd cum prinde, ce își doresc clienții. A mers foarte bine din prima, și chiar am primit idei despre cum mă pot dezvolta”, spune Laura.
Și s-a dezvoltat bine, pentru că imediat și-a deschis un studio în București, iar de ceva vreme este nelipsită de la marile festivaluri, unde tatuajele ei au devenit un must.
”Merg peste tot la fesivaluri- la Untold, Neversea, ARTMania, Electric Castle…, și asta pentru că îmi place să întâlnesc oameni noi, să călătoresc, iar festivalurile îmi oferă oportunitatea asta. La genul acesta de evenimente am între 60 și 80 de clienți pe zi”, spune Laura.

celebrele tatuaje cu henna ajung în sibiu la artmania. sunt în vogă în toată lumea celebrele tatuaje cu henna ajung în sibiu la artmania. sunt în vogă în toată lumea celebrele tatuaje cu henna ajung în sibiu la artmania. sunt în vogă în toată lumea celebrele tatuaje cu henna ajung în sibiu la artmania. sunt în vogă în toată lumea celebrele tatuaje cu henna ajung în sibiu la artmania. sunt în vogă în toată lumea celebrele tatuaje cu henna ajung în sibiu la artmania. sunt în vogă în toată lumeaModele urbano-tradiționale
Modelele pe care le realizează Laura prind atât de bine, crede ea, pentru că nu sunt foarte tradiționale. ”Tatuajele cu henna au origini în cultura africană, indiană și musulmană. Eu preiau elementele din aceste trei culturi dar le transpun într-un stil urban, modern, și asta place foarte multpentru că pot fi purtate oriunde”, dezvăluie Laura.

Clienții Laurei sunt în mare majoritate femei care aleg tatuajele cu henna din curiozitate sau ca accesoriu pentru un decolteu, pentru o rochie de ocazie chiar sau pentru a marca o etapă nouă din viață. ”Mai tatuez și bărbați. Unii vin cu iubitele și își fac și ei câte ceva mai mic su ca test pentru un viitor tatuaj clasic”, spune Laura Constantin.
Un tatuaj model clasic, de la degete pânp la încheietura mâinii costă între 50 și 70 de lei, un model mai mic 20 de lei, iar o lucrare mare, pe tot spatele sau pe mână ajunge la 200 de lei. Desenele pot rezista chiar mai mult de două săptămâni, în funcție de zona corpului în care sunt realizate.

 

Ultima oră

Comentariul meu