primăria sibiu și armata fac schimb de terenuri. cale liberă pentru aqua park-ul de pe calea poplăcii
Foto Arhivă

Consilierii locali vor vota în această săptămână proiectul care stabilește ultimele detalii ale schimbului de terenuri dintre Municipalitate și MAPN. Este vorba despre terenul de lângă Poplaca ce va intra în posesia municipalității sibiene, dar la schimb cu un teren din Dealul Dăii, unde se va amenaja noul poligon de trageri. Pe terenul de 225,055 hectare Primăria are în plan construcția unui Aqua Park.

Schimb în două etape
Transmiterea titlului de proprietate de la Ministerul Apărării către Primăria Sibiu se va face în două etape. Prima dată municipalitatea va intra în posesia a 82,2238 hectare, fără ca transferul să afecteze exercițiile de tragere și instrucție. După ce o hotărâre de guvern va pune pecetea finală asupra schimbului, în decurs de trei ani, pe terenul din Dealul Dăii se va amenaja un nou poligon care va trebui să primească toate avizele de funcționare. Abia după ce toate aceste condiții vor fi îndeplinite restul terenului de lângă Poplaca, adică 163,8314 hectare, vor fi cedate către Primăria Sibiu.

Schimb cu Biserica Ortodoxă și Evanghelică
Pentru a completa diferența de teren pe care Primăria trebuie să o dea Ministerului, a apelat la Parohiile Ortodoxă și Evanghleică din Gușterița. Prima dintre acestea va ceda Ministerului 47,26 hectare, iar a doua 17,26 hectare.

Ultima oră

Comentariul meu