lucrări la ”municipal” – se demolează peluzele și tribuna a ii-a și se face o pistă nouă de atletism

Primăria Sibiu va aproba săptămâna viitoare prin Consiliul Local Sibiu, indicativii tehnico-economici pentru reabilitarea majoră a stadionului Municipal. Lucrările ar costa 10,8 milioane de lei și implică printre altele demolarea tribunelor de pământ, dar și o reducere a capacității stadionului.

Practic la stadionul actual va fi reabilitată tribuna oficială (se vor schimba toate scaunele printre altele), se vor demola tribunele de pământ (tribuna a II-a și peluzele), acestea urmând să lase locul altor tribune noi într-o etapă ulterioară.
Vor fi demolate și toate anexele aflate acum într-o vădită stare de degradare. Actuala tabelă va fi dată jos, iar structura metalică va fi stabilizată și recondiționată, astfel încât în viitor să se poată monta o tabelă electronică nouă. Una dintre cele mai importante lucrări este cea la pista de atletism. Aceasta va fi din tartan și va avea patru culoare de 1,25 metri. Și tunelul de acces al jucătorilor pe terenul de fotbal va fi modernizat și va fi prelungit cu șase metri.
Grupurile sanitare vor fi amenajate în totalitate și vor fi montate și 10 cișmele cu apă. În fine porțile de acces pe terenul de fotbal vor fi înlocuite și împrejmuirea pistei de atletism va fi refăcută. Costul total al investițiilor este cifrat la 10,86 milioane lei. Vorbim însă de o fază DALI a proiectului de modernizare a celui mai mare stadion din Sibiu.
După prima fază a reabilitării, tribuna oficială va avea 4.300 de locuri, iar peluza cu vestiare încă 3.000 de locuri. Nu se știe însă ce capacitate va avea Muncipalul la finele tuturor lucrărilor și după construire noilor tribune în locul celor ce vor fi demolate.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Asa incepe totul. In numele innoirii se demoleaza. Apoi nu mai sunt bani de investitii si totul intra in paragina. Apoi se vinde terenul la pret de nimic.