foto – centrul cultural multifuncțional al sibiului costă 80 de milioane euro și se întinde pe trei amplasamente

Municipalitatea sibiană a decis să dea undă verde organizării unui concurs de soluții arhitecturale pentru viitorul Teatru Național – Centru Cultural Multifuncțional din Sibiu.

Obiectivul se va întinde pe o suprafață de 15.000 de metri pătrați și va fi structurat în trei amplasamente, respectiv Cazarma 90, actualul sediu TNSR și parcul de lângă Casa de Cultură a Sindicatelor, sub acesta urmând să fie făcută o parcare subterană.

Consiliul Local își va da girul pe un proiect de hotărâre de organizare a unui astfel de concurs de idei. Această decizie vine după ce se aprobă nota conceptuală inițială. Aceasta conține o analiză comparativă de costuri pe obiective de investiție similare, o prezentare indicativă a teritoriului care face bază obiectul investiției și corelarea zonei de interes cu organizarea urbanistică actuală.foto – centrul cultural multifuncțional al sibiului costă 80 de milioane euro și se întinde pe trei amplasamenteÎn bugetul și lista de investiții a Teatrului Național Radu Stanca pentru anul 2017 este prevăzută și organizarea acestui concurs de soluții de arhitectură pentru realizarea unui nou centru cultural al Sibiului. Se estimează că costurile pentru această investiție se situează undeva în jurul valorii de 80 de milioane de euro. Una dintre cerințele concursului va fi prezentarea de către concurenți a unui plan elocvent de etapizare a implementării proiectului.foto – centrul cultural multifuncțional al sibiului costă 80 de milioane euro și se întinde pe trei amplasamente

Amplasamente pe aproximativ 15.000 metri pătrați
Amplasarea viitorului centru multicultural se va face practic pe trei amplasamente, respectiv actualul sediu al TNRS, Cazarma 90 și o parte din Piața Unirii, mai exact parcul de lângă monumentul Eroilor din fața Casei de Cultură a Sindicatelor. Sub acesta se va amenaja un parcaj subteran.Obiectivul urmează să fie construit pe o suprafață totală de aproximativ 15.000 metri pătrați. Durata minimă de funcționare ar fi undeva la 60 de ani.

Ultima oră

Comentariul meu