un sibian printre cei mai tari dj din românia. povestea neștiută a inegalabilului john trend

Sibienii se mândresc cu tot felul de oameni de aici care s-au făcut remarcați în diferite domenii: tineri care au făcut miioane de euro din idei strălucite, copii care sunt informaticieni mai buni decât cei care lucrează deja în domeniu, olimpici, inventatori de talie internațională, medici renumiți….și câți și mai câți.

Trebuie adăugat pe listă încă un nume: John Trend, unul din cei mai buni DJ din țară, cel care face super atmosferă la festivalurile mari și în cele mai tari cluburi și petreceri. Chiar dacă e plecat din orașul natal, se întoarce de fiecare dată cu plăcere atunci când e chemat să pună muzică în cluburile și pub-urile din Sibiu. Cu siguranță cei pasionați de muzică au auzit și de proiectul ”Maestros del Ritmo”, acolo unde John este pilon de bază.

Sibian adoptat de Timișoara
John Trend, în buletin Adrian Urian, este sibian. Dar, acum mulți ani a plecat la Timișoara. Începuturile sale ca DJ însă îl leagă de orașul natal. ”Am început la Sibiu ca DJ de radio la Radio Activ, Radio Sibiu. A fost o perioada foarte frumoasă, îmi aduc aminte cu mare plăcere de ea. Atunci am învățun sibian printre cei mai tari dj din românia. povestea neștiută a inegalabilului john trendat foarte multe despre muzică, despre ce înseamnă ea și cum poate schimba o stare de spirit, atunci mi-am făcut o cultură muzicală”, își amintește DJ-ul sibian.
Asta a fost acum 20 de ani. De atunci lucrurile în domeniu au evoluat incredibil de mult. ”Am ajuns la radio pentru că pe atunci simțeam că doar prin muzică mă pot exprima. Așa că a fost domeniul care mi s-a potrivit cel mai bine. De la radio am trecut la cluburi. Am pus muzică la început în discoteca din Tălmaciu, apoi în Extaz”, povestește John Trend.Acum este unul din cei mai buni și căutați DJ din țară, dar la începuturi a învățat meserie cum a putut. ”Mi-a plăcut domeniul ăsta și am furat meserie de la cei care pe atunci erau cunoscuți în Sibiu ca DJ. Am stat lângă ei, le mai duceam câte o cafea, mai butonam la lumini, și așa am văzut cum se face. Apoi m-am perfecționat singur”, spune John Trend.un sibian printre cei mai tari dj din românia. povestea neștiută a inegalabilului john trend

Rezident în club cu renume, cerut la festivaluri
Învățând de la alții și apoi singur, John Trend a ajuns să fie cunoscut și apreciat în lumea muzicii. Acum locuiește în Timișoara și este rezident la unul din cele mai cunoscute cluburi – Epic Society. Muzica mixată de el este foarte apreciată și la Ponton Casa Baraj în Văliug. ”Merg și la festivaluri de când au început să prindă și în România. Atmosfera de la un festival este cu totul altceva decât cea de la o petrecere sau din club. Este extraordinar să vezi mii de oameni care se distrează în același timp pe muzica pusă de tine”, dezvăluie DJ-ul.John Trend animă atmosfera și la petrecri private, sau orice alt eveniment unde e nevoie de muzică bună, dar își selectează clienții cu atenție.un sibian printre cei mai tari dj din românia. povestea neștiută a inegalabilului john trend

Un DJ pasionat = un DJ de succes
Sibianul John Trend spune că succesul ca și DJ este asigurat în primul rând de pasiune. ”Trebuie să pui suflet în ceea ce faci, dar să ai și un talent în sensul ăsta. Apoi intervine muncă multă și perfecționare. Acum te ajută tehnica foarte mult. Nu mai e ca atunci când am început eu și foloseam casete audio, chiar benzi de magnetofon și apoi CD-uri. Dar în orice situație te ”salvează” talentul și intuiția”, spune sibianul.
Succesul lui John Trend, spune el, se datorează și echipei din care face parte. ”Ca să ajungi în top, în orice domeniu, contează foarte mult anturajul și oamenii cu care te înconjori. În cazul meu am o echipă extraordinară, fără de care nu aș fi ajuns aici”. John Trend face parte din proiectul Maestros del Ritmo, iar împreună cu ei a lucrat la imaginea și brandul lui.un sibian printre cei mai tari dj din românia. povestea neștiută a inegalabilului john trend

Rețeta succesului
John Trend spune că succesul unui DJ, sau cel puțin al lui, a constat în intuiția pe care a avut-o și care l-a ghidat mereu către petreceri reușite. ”Play-listul contează la un eveniment. Trebuie să știi ce să alegi în funcție de eveniment, de oamenii cărora te adresezi…Apoi piesele trebuie lipite bine, ritmul să fie constant. Acesta ar fi un sfat pe care îl pot da. Apoi trebuie să ai mereu câteva planuri de rezervă. Mi s-a întâmplat și mie ca nimeni să nu danseze pe muzica ce o puneam. Atunci apelezi la planurile de rezervă. Schimbi ritmul, stilul…până la urmă o scoți la capăt”, spune John Trend.un sibian printre cei mai tari dj din românia. povestea neștiută a inegalabilului john trendCa DJ, ca să ajungi să știi toate aceste trucuri trebuie să fi trecut prin niște etape. ”Urechea muzicală este necesară. Dacă nu ai ureche muzicală nu înțelegi muzica. Apoi cultura muzicală e esențială. Atât cât se poate e bine să cunoști toate stilurile muzicale și perioadele importante ale muzicii. Acum este foarte greu ca o piesă să nu aibă ceva din cele mai vechi. Așa că dacă ai un background e de mare ajutor”
Și cu toate ingredientele la un loc, finalul este cel mai important. ”Cea mai mare satisfacție o am atunci când văd că lumea de distrează pe muzica mea, se simte bine. Iar dacă la final vine cineva și îți strânge mâna și spune că a fost super, ce recompensă mai mare pot cere?”. Și nu prea mai are ce cere, pentru că lui John Trend i se cam întâmplă aceste lucruri. Urmăriți mai jos imagini video cu John Trend în acțiune la Epic și la Ponton Casa Baraj.

YouTube video

YouTube video

https://youtu.be/ttMjCyZR9IE

 

Ultima oră

Comentariul meu