calfele se reîntorc la sibiu. până în toamnă schimbă percepția asupra meseriilor

A unsprezecea ediție a atelierelor de lucru ale calfelor călătoare reîncep la Sibiu.
Imaginea orașului Sibiu așa cum o cunoaștem astăzi s-a conturat datorită meșteșugarilor care călătoreau și aduceau cu sine idei și cunoștințe noi. Deși în Transilvania această tradiție și breslele au dispărut demult, calfele călătoare își pun și în secolul al XXI-lea amprenta asupra imaginii orașului prin prezența Casei Calfelor și a atelierelor de lucru deschise în acest loc.

În perioada 24 iulie – 3 septembrie 2017 se întâlnesc la Sibiu, singurul loc din Europa de sud-est în care există o casă a calfelor, meșteșugari călători din diferite țări europene pentru a lucra împreună, a prezenta la umbra catedralei evangelice din cea mai veche piață a Sibiului, Piața Huet, tradiția demult uitată în Transilvania a plecării în călătorie a tinerilor meșteșugari și nu în ultimul rând pentru a schimba cunoștințe de specialitate cu meșteșugarii români. Această colaborare oferă atât meșteșugarilor de aici cât și celor din străinătate posibilitatea de a participa la un schimb viu de cunoștințe și cultură.

Cea de a unsprezecea ediție a acestui proiect, în cadrul căreia sărbătorim zece ani de existență a Casei Calfelor la Sibiu, cuprinde cinci componente principale: atelierele de lucru deschise, expoziția de fotografie, serile de teatru și gastronomie, o seară de prezentare și film și un concert în aer liber.
Întregul proiect se deschis festiv în seara zilei de 24 iulie 2017 la ora 19.00 în curtea catedralei evanghelice din Piața Huet.

Calfele călătoare îi invită pe toti cei interesati să li se alăture în cadrul atelierelor de lucru, fie doar pentru a le pune întrebări, fie pentru a lucra alături de meșteșugarii străini și a-și însuți cîteva dintre tainele meseriilor pe care le practică.

Calfele vor organiza și cțteva seri culturale. Programul acestor seri va fi afisat cu o săptămână înainte în cadrul atelierelor de lucru si la Casa Calfelor din Piata Huet nr. 3 precum si pe pagina de facebook a asociatiei.

Ultima oră

Comentariul meu