facultatea din românia care le garantează absolvenților salarii pe peste 1.200 de euro

Zilele în care facultățile de informatică sau cele care scoteau programatori ce aveau să ajungă apoi să câștige salarii fabuloase par să apună încetul cu încetul. Altele sunt acum facultățile ce garantează că după absolvire veți putea aspira la salarii consistente.

Specializările din cadrul acestei facultăţi le rezervă absolvenţilor salarii şi de 6.000 de lei în mână, fără experienţă, scrie Business Magazin.
Absolvenţii programului de masterat în limba germană de la facultatea de Administrarea Afacerilor cu predare în limbi străine (FABIZ) din cadrul ASE sunt recrutaţi de angajatori pentru salarii care pot să ajungă şi la 6.000 de lei net pe lună, a spus Tănase Stamule, prodecanul FABIZ. Mai mult, veniturile salariale pe care le primesc absolvenţii de licenţă în limba engleză şi franceză sunt cuprinse între 2.500 şi 3.000 de lei net.
„Salariile absolvenţilor noştri depind de filiera pe care o termină. Avem un avantaj în piaţă pen­tru că angajatorii oferă în medie bonusuri de 30% pen­tru limba străină. Totuşi, bonusul se corelează şi cu nivelul de cunoştinţe al limbii străine“, a explicat prodecanul FABIZ. Facultatea oferă programe de licenţă şi masterat în limba engleză, franceză şi germană.
„Cei mai mulţi studenţi sunt la limba engleză, dar simţim un interes din ce în ce mai mare pentru limba germană, având în vedere cererea din piaţa muncii“, a mai spus Tănase Stamule.
Cele mai căutate limbi străine, dar şi cel mai bine plătite din piaţa muncii sunt limbile nordice pre­cum olandeză, suedeză, norvegiană sau dane­ză, însă în ultimii ani limba germană a început să câş­tige teren.
Prodecanul de la FABIZ a precizat că şi limba franceză devine o limbă din ce în ce mai căutată de angajatori.
„Avem un dialog cu Camera de Comerţ şi In­dus­trie a Franţei, parteneriate cu Institutul Francez, dar şi cu Ambasada Franţei. Interesul com­paniilor franceze de a veni în România se sim­te din ce în ce mai mult. Există deja companii fran­ceze care au operaţiuni în România. Estimez că în ur­mătorii cinci ani şi interesul candidaţilor pentru sec­ţia de franceză va creşte din ce în ce mai mult“, a precizat Tănase Stamule.

Ultima oră

Comentariul meu