foto - o liceană a petrecut o zi alături de președinta consiliului județean sibiu

Consiliul Județean Sibiu a fost gazda elevilor de la Consiliul Județean al Elevilor, o structură de organizare a liceenilor, interesați să învețe despre autoritățile publice direct la fața locului. Acțiunea inițiată de ei s-a numit „Ce ar fi dacă…?” și a propus adolescenților, pentru a le stimula simțul civic, să petreacă o zi alături de cei mai importanți decidenți.

foto - o liceană a petrecut o zi alături de președinta consiliului județean sibiuDaniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, a fost însoțită ieri pe parcursul zilei de Cosmina Cucu, elevă în clasa a XII-a la Liceul Onisifor Ghibu din Sibiu. Cosmina locuiește de doar un an la Sibiu, dar este deja implicată într-un proiect jurnalistic al liceului: Radio de vis. Președinta CJ a fost însoțită de Cosmina la lansarea conferinței ASTRA Multicultural, unde tânăra a avut ocazia să asculte puncte de vedere despre provocările cu care se confruntăliderii instituțiilor de cultură din Sibiu. A participat apoi la o întâlnire de lucru a consilierilor președintei cu ADI Eco Sibiu, legată de informarea sibienilor despre noul sistem de colectare selectivă. Eleva și-a încheiat ziua participând pentru prima oară la o ședință a Consiliului Județean Sibiu și a aflat cum se inițiază, cum se fundamentează și se adoptă prin vot o hotărâre de Consiliu Județean.

foto - o liceană a petrecut o zi alături de președinta consiliului județean sibiu„Experiența de ieri a fost una inedită pentru orice tânăr care vrea sa își dezvolte simțul civic si nu numai, să se dezvolte personal.Am stat si m-am gândit ce impact a avut pentru mine aceastăexperiență si pot spune ca mi-a dat speranța să cred oamenii din instituțiile publice sunt oameni buni, deschișiși cu dorința de a schimba ceva, sau cel puținașa au fost cei de la Consiliul Județean Sibiu. Îmi dau seama că pe orice plan este mult de muncă, iar eu am avut șansa să cunosc o mică parte din problemele comunității dar și cum se rezolvă acestea. Cu mare drag am sa revin în cadrul diferitelor activități civice, unde fiecare cetățean poate si ar trebui să se implice.”, a spus Cosmina.

Ultima oră

Comentariul meu