foto – cod roșu la iași. avion prăbușit anunțat la 112 de mai multe persoane

Autoritățile din județul Iași sunt în alertă maximă după ce mai multe persoane au sunat la 112 și au anunțat prăbușirea unui avion.

La nivelul județului Iași a fost activat, joi seara, planul roșu de intervenție în urma unui apel primit la 112 de la cetățean care a semnalat că a văzut un avion cu flăcări la motoare care s-ar fi putut prăbuși în zona localităților Prisecani și Osoi, mai multe echipaje de intervenție fiind trimise acolo, a declarat, prefectul județului Iași, Marian Șerbescu, conform Agerpres .La nivelul județului Iași a fost activat, joi seara, planul roșu de intervenție în urma unui apel primit la 112 de la cetățean care a semnalat că a văzut un avion cu flăcări la motoare care s-ar fi putut prăbuși în zona localităților Prisecani și Osoi, mai multe echipaje de intervenție fiind trimise acolo, a declarat, pentru AGERPRES, prefectul județului Iași, Marian Șerbescu.
Coordonatorul SMURD Iași, Diana Cimpoeșu, a declarat, pentru AGERPRES, că alte două persoane din localități diferite susțin că au văzut avionul care a fost semnalat printr-un apel la 112 că „a intrat în picaj” de către un bărbat din comuna Prisecani.
„Am vorbit cu apelantul principal, și cu alți oameni care confirmă că au văzut același lucru. Am făcut verificări la pas. Acum ne deplasăm între Măcărăști și Grozești. Mai avem o micuță zonă în care vom intra în curând. Suntem pe frontieră. La câțiva metri e Prutul. Am încercat să dăm și de autoritățile din Republica Moldova. Doctorul Arafat a vorbit cu autoritatea aeronautică din Republica Moldova, dar se infirmă, nu au moldovenii nicio pierdere. Sperăm să nu fie niciun accident”, a afirmat Diana Cimpoeșu, coordonatorul SMURD.
Conform sursei citate, una dintre persoanele care susțin că au văzut un avion cu probleme este dintr-o altă localitate, Costuleni, iar la Măcărăști este o a doua persoană care ar fi relatat o variantă similară.
„Primarul din Măcărăști ne-a spus că mai este cineva, un tânăr din Măcărăști. Ceva a fost sigur. Probabil a fost o aeronavă care a avut dificultăți în abordarea rutei unui avion obișnuit, care probabil că a aterizat între timp. Probabil că a zburat mai jos, a fost mai zgomotos. Noi așa credem, dar continuăm căutările. E vânt. Condițiile nu sunt grozave de zbor. Noi oricum vom căuta”, a mai declarat Diana Cimpoeșu. foto: mediafax

Ultima oră

Comentariul meu