se întoarce canicula. vor fi și 37 de grade

Meteorologii anunță un nou val de căldură pentru începutul acestei săptămâni. Temperaturile vor urca până la 37 de grade, dar după ziua de miercuri situația se schimbă radical.

„Luni după amiază temperaturi de peste 35 de grade în partea de sud-vest a ţării, acolo şi indicele temperatură-umezeală va depăşi acel prag critic de 80 de unităţi. Temperaturi în schimb în creştere şi în celelalte zone. Vârful acestei perioade, la nivelul întregii ţări, va fi ziua de marţi, atunci când în aproape toată ţara, temperaturile maxime vor trece de 30 de grade, iar în Crişana, Banat, în sud-estul Transilvaniei, în Oltenia, în bună parte din Muntenia aşteptăm temperaturi maxime de 35-37 de grade, iar pentru zona Banatului posibil în jur de 38 de grade”, a declarat meteorologul Teodora Cumpănaşu.
În a doua parte a săptămânii, vom avea parte de temperaturi în scădere în multe zone din ţară, cu ploi în toată ţara.

„Miercuri va interveni o schimbare semnifiativă în evoluţia vremii în sensul că pătrunderea unui val mai rece va determina în partea de vest, centru şi nord a ţării pe de o parte, scăderea valorilor de temperatură pe de altă parte, apariţia cu o frecvenţă mult mai mare a fenomenelor de instabilitate. Evident vorbim de averse cu caracter torenţial, intensificări ale vântului, chiar vijelii putem aştepta şi căderi de grindină”, a mai declarat Teodora Cumpănaşu.

„După această perioada caniculară vom avea și manifestări specifice instabilității atmosferice. Astfel, în sud și sud-estul țării pe parcursul zilei de miercuri va mai fi local caniculă, cu temperaturi maxime care vor urca până în jurul de 37 de grade Celsius, însă în jumătatea nordică a țării și în zonele de deal și de munte, mai ales după-amiaza și seara, vor fi averse, frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului, ce vor putea lua aspect de vijelie. Pe suprafețe mici vor fi căderi de grindină și cantități de apă însemnate. În restul teritoriului, astfel de fenomene vor apărea doar pe arii restrânse”, susține meteorologul Adrian Boariu.

Sursa www.mediafax.ro, www.agerpres.ro

Ultima oră

Comentariul meu